Dordrecht biedt wederom tijdelijke opvang aan 120 vluchtelingen

29 oktober 2015
Dordrecht biedt wederom tijdelijke opvang aan 120 vluchtelingen

DORDRECHT - Vluchtelingen komen vrijdag 30 oktober naar Dordrecht. Dordrecht biedt wederom tijdelijke opvang aan vluchtelingen. Het gaat om een groep van 120 mensen. Zij komen vrijdag 30 oktober in Dordrecht aan. Hiermee geeft de gemeente gehoor aan het verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Landelijk is er een groot tekort aan opvangplaatsen.

De vluchtelingen arriveren vrijdag in de loop van de middag. De vluchtelingen krijgen net als vorige keer onderdak in het gebouw aan de Kamerlingh Onnesweg 1. Ze blijven nu echter twee weken, tot 13 november 2015. De gemeente wil zo voorkomen, dat vluchtelingen van de ene 72-uurs crisisnoodopvang naar de volgende 72-uursopvang verhuizen.

De gemeente coördineert de opvang in samenwerking met onder andere de Sociale Dienst Drechtsteden en de Veiligheidsregio. Het is nog niet te zeggen of vaker gebruik wordt gemaakt van de opvanglocatie. De vergunning die nodig is voor de opvang van vluchtelingen is geldig tot 31 december 2015.

De opvang van de eerste twee groepen vluchtelingen is rustig verlopen. De gemeente ziet de komst van de derde groep dan ook met vertrouwen tegemoet. De tweede groep gaat eind van de dag naar Leerdam en Molenwaard; in deze plaatsen zullen zij vier weken verblijven.

Antwoorden op veel gestelde vragen over de vluchtelingenopvang leest u op www.dordrecht.nl/vluchtelingen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.