Vluchtelingen blijven tot eind van de maand

12 november 2015
Vluchtelingen blijven tot eind van de maand

DORDRECHT - Burgemeester A.A.M. Brok heeft besloten dat de vluchtelingen die nu in de opvang aan de Kamerlingh Onnesweg zitten langer mogen blijven. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft om verlenging gevraagd. Voor de groep zijn in de regio nog geen nieuwe opvanglocaties beschikbaar. De vluchtelingen blijven nu tot en met maandag 30 november.

Er is landelijk nog steeds een enorm groot tekort aan opvangplaatsen. Om die reden blijven de kleinschalige noodopvanglocaties in de regio Zuid-Holland Zuid ook langer in gebruik dan voorzien. Door de vluchtelingen langer te laten blijven, wil de burgemeester voorkomen dat mensen onnodig van de ene naar de andere locatie worden versleept. De crisisnoodopvang in Dordrecht verloopt goed. Er zijn geen klachten binnengekomen en ook hebben zich geen incidenten voorgedaan.

Toezeggingen
De ontwikkelingen rond het vluchtelingenvraagstuk gaan snel. 'Om die reden moet ik soms terugkomen op eerdere toezeggingen. Ik doe dat in de volle overtuiging dat ook Dordrecht verantwoordelijkheid moet nemen om een steentje bij te dragen aan de oplossing van de acute noodsituatie in Nederland', aldus burgemeester Brok.

Opvanglocatie
Het pand aan de Kamerlingh Onnesweg 1 is na het vertrek van de groep niet meer beschikbaar voor crisisnoodopvang. Het is verkocht. De gemeente moet het gebouw op 1 december opleveren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.