Haagse kunstschilder Jos van den Berg toont schilderijen in de EtalagE

20 november 2015 door Hennie van der Zouw
Haagse kunstschilder Jos van den Berg toont schilderijen in de EtalagE

DORDRECHT - De Haagse kunstschilder Jos van den Berg toont zijn schilderijen in de EtalagE aan de Nieuwstraat 105 in Dordrecht. Van den Berg (1948) is lid van de gerenommeerde kunstenaarsvereniging Studio Pulchri in Den Haag en zijn werk hangt bij verzamelaars en galeries over heel de wereld. Zijn schilderijen kenmerken zich door dikke lagen pasteuze verf. ,,Er kunnen vele afbeeldingen onder de laatste laag zitten. Alleen ik weet het. Het is mijn geschiedenis, mijn beleving." Randen rafelen, inkervingen vermorzelen de verfhuid en halen onderliggende kleuren subtiel weer naar boven.

De Haagse kunstschilder heeft veel gereisd. Zijn liefde voor etnische kunst is terug te zien in zijn vormen en kleurgebruik. De werelden van Papua en andere gebieden in Zuid Oost Azië en Zuid Afrika heeft hij veelvuldig geschilderd.

Jos van den Berg vormt met Cees van Rutten STUDIO 44-7. Samen maken we ook collectieve werken; schilderwerk en reliëfs . Ook dit werk wordt in Dordrecht geëtaleerd.

In de EtalagE zijn tevens schilderijen, etsen, beelden en sieraden van tal van andere kunstenaars en ontwerpers te zien. De kunstwinkel is ook open tijdens het Kunstrondje op 6 december. www.designetalage.nl
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.