Vluchtelingen vertrekken naar Baarlo

30 november 2015 door Hennie van der Zouw
Vluchtelingen vertrekken naar Baarlo

DORDRECHT - Op 30 november vertrekken de 116 vluchtelingen uit de crisisnoodopvanglocatie aan de Kamerlingh Onnesweg 1. Ze gaan naar een volgende crisisnoodopvanglocatie te Baarlo in de gemeente Peel en Maasland. De locatie aan de Kamerlingh Onnesweg sluit en wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Op 30 oktober 2015 is de groep van 116 vluchtelingen gehuisvest in de opvanglocatie aan de Kamerlingh Onnesweg 1. Deze groep heeft hier een maand kunnen verblijven. De gemeente Dordrecht heeft zo kunnen voorkomen dat de vluchtelingen vaker dan noodzakelijk zijn verplaatst.

'Niet steeds verslepen'
Burgemeester drs A.A.M. Brok: "Het is belangrijk dat deze mensen niet voortdurend versleept worden. Daarom is het een goede zaak, dat wij hen in Dordrecht langer hebben kunnen opvangen. Hoewel ik het enorm betreur dat wij hen geen volgende opvang in onze regio Zuid-Holland Zuid hebben kunnen aanbieden, ben  ik wel dankbaar dat ze na een kort verblijf op de volgende locatie door kunnen stromen naar een aanmeldcentrum waar de procedure start."

De locatie aan de Kamerlingh Onnesweg wordt na het vertrek van de vluchtelingen leeggehaald. Daarna starten de werkzaamheden om de locatie op te kunnen leveren aan een commerciële partij.

Omdat de druk op alle vormen van opvang in Nederland hoog is, sluit de gemeente Dordrecht niet uit dat er in de nabije toekomst op een andere locatie weer crisisnoodopvang geregeld zal worden indien het COA hierom vraagt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.