Lijkt uw woonstraat in Dordrecht /Dubbeldam soms meer op een racebaan

30 november 2015 door Hennie van der Zouw
Lijkt uw woonstraat in Dordrecht /Dubbeldam soms meer op een racebaan

DORDRECHT - Parkeren buren of bedrijven op de verkeerde plek en is veilig buitenspelen en naar school gaan voor uw kinderen niet zonder risico? Dan is het nu tijd om hiervan melding bij Meldpunt Veilig Verkeer Nederland (VVN) te maken, want er is iets aan te doen!

Tijdens het Politiek Café van de PvdA afgelopen juni werd duidelijk dat de verkeersonveiligheid een van de grootste ergernissen is van Dordtenaren. Zeker in buurten waar de maximum snelheid ligt op 30 kilometer per uur wordt vaak te hard gereden.

Politie vertelde op de bijeenkomst dat er nauwelijks nog gecontroleerd wordt op te hard rijden door te weinig geld en mankracht.

Bewoners opperden toen om zelf aan de slag te gaan. Tijdens de controle vrijdag bedienen bewoners zelf de matrixborden en laserguns. Met deze gegevens kunnen bewoners dan verder aan de slag, samen met politiek, gemeente en politie.

In de strijd tegen hardrijders zet de PvdA nu een nieuw wapen in. De partij gaat samen met buurtbewoners controleren met laserguns en matrixborden. Vrijdag 27 november is er gecontroleerd op de Brouwersdijk, op de hoek met de Breitnerstraat.

Omroep MAX is erbij om televisieopnamen te maken.

De bijgaande foto's zijn genomen tijdens de actie van bewoners en politiekDe onderstaande foto's zijn genomen tijdens de actie van bewoners en politiek.

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.