Kaartverkoop ISU World Cup Shorttrack in Dordrecht van start

30 november 2015 door Hennie van der Zouw
Kaartverkoop ISU World Cup Shorttrack in Dordrecht van start

DORDRECHT - Sjinkie Knegt is van 12 tot en met 14 februari 2016 een van de publiekstrekkers bij de ISU World Cup Finale Shorttrack in Dordrecht. De Fries keert dan terug op het ijs, waar hij vorig jaar voor een uitzinnig publiek Europees kampioen werd. Kaarten voor de ISU World Cup zijn vanaf zaterdag 28 november verkrijgbaar via schaatsen.nl/worldcupdordrecht.

De ISU World Cup Shorttrack in Dordrecht is de laatste World Cup van het seizoen, waarbij de belangrijke titels op het spel staan. Het is de tweede keer dat het internationale ISU World Cup-circuit Dordrecht aandoet. Ook in 2012 kwamen alle internationale toppers naar de Sportboulevard. Toen zetten de KNSB en organisator TIG Sports een nieuwe standaard in het internationale shorttrack door spektakel en show (licht en muziek) aan het programma toe te voegen. Dat droeg mede bij aan een grote publieke belangstelling.

Nederland behoort al jaren tot de wereldtop in shorttrack. De laatste jaren werden ook grote successen behaald. Knegt won brons op de Olympische Spelen van Sotsji (2014) en de relayploeg veroverde dat jaar de wereldtitel. Afgelopen seizoen werd Knegt individueel zowel Europees als wereldkampioen. De Europese titel behaalde hij in een uitverkochte Sportboulevard, dat ook op de eerste twee dagen tot op de laatste plaats was bezet.

Shorttrack on Tour
In de aanloop naar de ISU World Cup loopt Dordrecht al warm voor het evenement. Een van de side-events is de Shorttrack on Tour, waarbij ex-rijders en huidige toppers basisscholen bezoeken en clinics geven. Ook de middenstand van Dordrecht grijpt de ISU World Cup Shorttrack aan om leuke acties te bedenken. In het centrum van Dordrecht wordt binnenkort een gezellige ijsbaan geopend, waar ook een aantal activiteiten in relatie tot de ISU World Cup zal plaatsvinden.

Ticketprijzen
Online kaarten voor de ISU World Cup bestellen is het voordeligst: vanaf 7,50 euro (exc. 1,50 euro service kosten). Een passe-partout voor het hele toernooi kost 30 euro (excl. 1,50 service kosten). Aan de deur zijn de dagkaarten 5 euro duurder. Kinderen tot zes jaar krijgen gratis toegang. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt een korting van 50%. Kaarten zijn te bestellen via schaatsen.nl/worldcupdordrecht.

De ISU World Cup Shorttrack wordt van 12 tot en met 14 februari 2016 gehouden in de Sportboulevard in Dordrecht en wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond en sportmarketingbureau TIG Sports. Voor meer informatie over shorttrack en de ISU World Cup in Dordrecht: ga naar schaatsen.nl/shorttrack

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.