Jaap Bouman vindt stadsleus om hoekje aan Spuiboulevard erg eigenaardig

24 maart 2009

DORDRECHT - Een oud opschrift uit de historische stadsmuur van Dordt is niet te lezen. De oude tekst kan immers niet op een hedendaagse stenenmuur meer nabij de Spuiboulevard. Jaap Bouman laat vandaag in zijn rubriek Dordt eigenaardig weten zich aan deze historische blunder nog steeds erg te ergeren. Zijn poging om de burgemeester er attent op te maken, is volgens hem niet gelukt. De oude muur wordt nog meer aan het directe zicht onttrokken door er een lantaarnpaal voor te zetten. Jaap Bouman - ook bekend van www.dordt.nl - publiceert sinds 1989 (met een onderbreking tussen 2000 en 2004) bijna iedere dinsdag in dagblad De Dordtenaar de rubriek Dordt Eigen-Aardig. (tegenwoordig dus AD De Dordtenaar). Voor deze historische rubriek werd geput uit het rijke verleden van Dordrecht, de oudste stad van Holland. Soms met een knipoog naar het heden.

Vaak werd het beleid van de gemeente Dordrecht op het gebied van geschiedenis en monumentenzorg becommentarieerd.

Jaap was de eerste Dordtse pionier op het gebied van internet en Dordrecht-presentatie! Hij was er met www.dordt.nl zelfs eerder dan www.dordrecht.nl. Dat is de gemeentelijke site.


Boeken en artikelen in boeken geschreven door Jaap Bouman


Eventuele reacties op Eigen-Aardig of op de home-page graag naar:
e-mail: dordt@dordt.nl

of
Dordt Eigen-Aardig
Postbus 927
3300 AX Dordrecht[ Deze pagina is onderdeel van DORDT.NL ] [ © Copyright Jaap Bouman 1996-2007 ]
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.