Zaterdag 5 december is Jaap Bouman te gast bij Studio De Witt

02 december 2015 door Hennie van der Zouw
Zaterdag 5 december is Jaap Bouman te gast bij Studio De Witt

DORDRECHT - Aanstaande zaterdag 5 december is Jaap Bouman de hoofdgast. Jaap Bouman, de man van de rubriek Dordt eigenaardig in AD De Dordtenaar die uitgroeide tot de stadshistoricus van Dordrecht.

Bouman begon overigens met zijn historische rubriek in de Dordtse editie van het Vrije Volk. Aan de Waslijn was toen de titel. Hij kwam bij het HVV terecht door zijn helaas te vroeg overleden boezemvriend Gertjan van Wijk, die overigens ook nog voor het AD Amerfoortse Courant actief is geweest. Bouman en Van Wijk behoorden tot de band De Rammen. Tijdens een vakantiereis naar Finland in 1977 werden nog allerlei ideeën geboren, waardoor Dordt en historie inmiddels al 35 jaar voor Jaap dagelijks brood zijn.

Met Theun Okkerse zette Jaap zich eerder in om de herinnering aan het Oude Postkantoor vast te leggen. Hij was ook alleen of in samenwerking met andere journalisten actief om oorlogsburgemeester Bleeker toch ereburger van Dordrecht te maken. Verder is zijn naam verbonden, net als die van de ook al overleden HVV-fotograaf Ad Molendijk, aan Vincent van Gogh in Dordrecht.

In het tweede uur zal zoals u gewend bent, weer aandacht besteed worden aan de actualiteiten in Dordrecht en de Drechtsteden. Ook zal er weer een gedicht worden voorgesdragen door de dichter van dienst.

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij DrechtstadFM 95.7 of bij de website van RTV Dordrecht  via de link live radio.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.