Kerstviering in Buitenwacht Dordrecht blijft een bijzondere traditie

14 december 2014

DORDRECHT - De kerstviering in Centrum de Buitenwacht blijft een bijzondere traditie. Ditmaal zal ds. GertJan Vogel van de Zuidhovenkerk voorgaan.

De Buitenwacht was eens een hervormde kerk en is vanaf 1982 een centrum van solidariteit in Krispijn.  De kerstviering is vanaf het begin een vast punt in de jaarkalender.

Een bericht:

Aankomende maand zal er met kerstavond weer een mooie kerstviering zijn in De Buitenwacht.  Het thema van dit jaar is “Engelen”.  Het wordt een viering vol van liefde en engelenlicht. Zoals in het kerstlied “Komt allen tezamen” wordt gezongen vieren we kerst de geboorte van “de Vorst der engelen”. We vieren de geboorte van Jezus Christus.

Het belooft een hele mooie viering te worden. Een viering vol van engelenzang! Een multi-culturele viering. Engelen voor iedereen! Voor mensen van alle religies en zonder religie!

We kunnen misschien zeggen dat Jezus als een engel op aarde was. Wie is voor jou een engel?

De viering dit jaar zal een kerstviering zijn waarin ieder zal worden uitgenodigd de engel in zichzelf te ontdekken.

Dat we samen mogen zingen over en bidden voor de Liefde die ons allemaal verbindt. Waarin we veiligheid vinden. Rust en warmte.

Gerrit Jan van der Kolm zal de avond de muziek begeleiden. Voor de overdenking zal Gert Jan Vogel van de Zuidhovenkerk aanwezig zijn en Francine Buijsse heeft voor de gelegenheid een erg mooi schilderij gemaakt.

Tijdens de viering zal er een speciaal moment zijn voor kinderen en er is voor hen een eigen activiteit tijdens de viering.

Ik hoop jullie allemaal te zien op 24 december in De Buitenwacht. De inloop zal zijn vanaf 20.30. De viering begint om 21.00. Na afloop is er een hapje en een drankje! Neem gerust zelf wat lekkers mee! Het wordt een fijne viering.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.