Kerstviering in Buitenwacht met ds. Streefkerk staat 24 december in teken "Durven delen".

04 december 2015
Kerstviering in Buitenwacht met ds. Streefkerk staat 24 december in teken "Durven delen".

DORDRECHT - De kerstavond in Centrum de Buitenwacht staat vanaf 1982 in een bijzondere traditie. In de voormalige Johanneskerk aan de Bomsboom Toussaintstraat 67 heeft het thema altijd een bijzondere lading. ,,Durven delen"  is het ditmaal en dat was ook het thema van de internationale dag in november in de Buitenwacht. Vorig jaar zorgde ds. GertJan Vogel van de Zuidhovenkerk voor de overdenking. Ditmaal zal ds. Kees Streefkerk dat verzorgen. Hij is vanaf 2009 predikant van de Ontmoetingskerk in Sterrenburg. Deze kerk behoort tot de Protestantse kerk in Nederland (PKN).

De Buitenwacht is een centrum van solidariteit waar ook de veelkleurigheid wordt gevierd.

(bericht de Buitenwacht)

Aankomende maand op 24 december zal er met kerstavond weer een mooie kerstviering zijn in De Buitenwacht. Het thema van dit jaar is “Durven delen”. Stel je voor, een schamel onder-komen met een os, een ezel en een kribbe. Lang-zaam maar zeker wort het die avond drukker in de stal. Er komen een man en een vrouw, een baby, engelen, herders, koningen… we vieren de ge-boorte van Jezus Christus.

Het belooft een hele mooie viering te worden. Een viering vol met muziek, zang en mooi samenzijn! Een multiculturele viering. Voor mensen van alle religies en zonder religie!

De viering dit jaar zal een kerstviering zijn waarin ieder zal worden uitgedaagd om de vreugde van het delen te ervaren.
Sebastian Radu Seu en Redouane Louazna zullen de avond muzikaal begeleiden. Voor de overdenking zal ds. Kees Streefkerk van de ontmoetingskerk uit Sterrenburg aanwezig zijn.
Tijdens de viering zal er een speciaal moment zijn voor kinderen en er is voor hen een eigen activiteit tijdens de viering.
De inloop zal zijn vanaf 20.30. Er is ontvangst met glühwein en warme chocolademelk. De viering begint om 21.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.