Drechtstedelijk bedrijfsleven op weg naar duurzame mobiliteit

04 december 2015 door Eva Baars
Drechtstedelijk bedrijfsleven op weg naar duurzame mobiliteit

DORDRECHT - Bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden organiseerde op donderdag 3 december bij Duurzaamheidscentrum Weizigt een bijeenkomst rondom het thema duurzame mobiliteit.

De hoofdspreker van de avond was Jack Knol, Director Facilities en Fleetmanagement bij Capgemini Nederland. Aansluitend werd de nieuwe Community of Practice, eveneens gericht op duurzame mobiliteit, gepresenteerd.

Tijdens de laatste bijeenkomst van MVO Drechtsteden van dit jaar stond een niet eerder behandeld thema centraal: duurzame mobiliteit. Jack Knol toonde de leden middels een boeiende presentatie hoe Capgemini werkt aan de doelen die zij zichzelf op het gebied van mobiliteit gesteld hebben. Een van deze doelen is het met 20% terugdringen van het aantal door werknemers gereden kilometers in de periode 2013 tot 2016. Daarnaast streeft het bedrijf ernaar om in 2020 Co2-neutraal te zijn.

Capgemini werkt gericht naar deze doelstellingen toe en legt daarbij ook veel verantwoordelijkheid bij haar werknemers. Zij krijgen veel keuzevrijheid en worden geprikkeld de auto, zowel zakelijk als privé, vaker te laten staan. In de praktijk blijkt dat Capgemini-bestuurders gemiddeld 8 tot 10% zuiniger rijden dan gemiddeld. Het intensief betrekken van medewerkers levert dus daadwerkelijk zowel Co2 reductie als financieel voordeel op.

Jack Knol geeft ter afsluiting de aanwezigen nog een aantal tips mee: ‘Betrek je medewerkers, durf fouten te maken en je strategie bij te stellen en praat er niet alleen over maar begin gewoon!’

Uitbreiding aanbod CoP's
MVO Drechtsteden biedt haar leden de gelegenheid deel te nemen aan drie verschillende Communities of Practice (CoP's). Komend jaar zal daar een vierde CoP aan toegevoegd worden, de CoP Duurzaam Mobiliteitsbeleid. Daarnaast verbreedt de CoP ISO 26000 haar focus en voegt Duurzaam Inkopen toe aan haar programma. Beide CoP's werden donderdag aan de leden gepresenteerd. MVO Drechtsteden breidt daarmee haar aanbod flink uit en biedt haar leden de gelegenheid MVO op nog meer vlakken te implementeren in de eigen bedrijfsvoering.

Bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden komt vijfmaal per jaar samen en biedt haar leden inspirerende topsprekers en interessante Communities of Practice. Ruim 40 bedrijven zijn aangesloten bij het netwerk waaronder A-Garden, Koninklijke Kemper en Van Twist Diesel B.V., Dekkers van Gerwen en Xylem. Wilt u ook lid worden? Kijk op www.weizigt.nl/bedrijven voor meer informatie over het bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.