Feestelijk onthaal voor 25.000ste bezoeker Aquarama Weizigt

07 december 2015 door Eva Baars
Feestelijk onthaal voor 25.000ste bezoeker Aquarama Weizigt

DORDRECHT - Maandagochtend 7 december rond 11.30 uur heeft het nieuwe Aquarama op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt haar 25.000ste bezoeker welkom mogen heten. Met cadeautjes en felicitaties werden de bijzondere gasten door wethouder Rik van der Linden en mascottes Evi en Droppie Water feestelijk onthaald.

Feest voor de 25.000ste
Samen met haar ouders maakte de Dordtse Cato op maandagochtend een wandeling op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Wanneer zij besluiten ook nog een kijkje te gaan nemen in het nieuwe Aquarama, krijgt het bezoek aan Weizigt plots wel een heel feestelijk tintje. Binnen wachten namelijk wethouder Rik van der Linden en Annemarie Lammers, adviseur Duurzaamheidseducatie bij Weizigt, met de mededeling dat het gezin zojuist als 25.000ste het Aquarama binnengewandeld is. Om dit te vieren worden Cato en haar ouders verrast met een leuk cadeautje. Cato vindt het allemaal reuze spannend, helemaal als ze vervolgens op de foto mag met watermascottes Droppie Water van Waterschap Hollandse Delta en Evi van Evides Waterbedrijf. 'We zijn echt vaste bezoekers van Weizigt. Elke week komen we wel even een kijkje nemen, ook in het nieuwe Aquarama', aldus de ouders. Samen met Cato, die inmiddels van de schrik bekomen is, turen ze nog even door het onderwaterkijkraam naar de visjes, de slakken en de andere poelbewoners. 'Omdat we hier regelmatig komen, wisten we van de verbouwing en de nieuwe inrichting. Het is echt mooi geworden!'

De weg van het water
De nieuwe tentoonstelling in het Aquarama geeft bezoekers van alle leeftijden de gelegenheid de 'weg van het water' te beleven. Via zes deelruimtes leren bezoekers op een speelse en interactieve manier over het water op de wereld, water in de Drechtsteden en water in huis. Het is de plek waar bezoekers een kijkje onder water nemen zonder nat te worden en waar ze in aanraking komen met de fascinerende aspecten van water.

Waterpartners
De verbouwing van het Aquarama is een initiatief van de vaste waterpartners van het programma Watereducatie Drechtsteden: Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland, Evides Waterbedrijf, Rijkswaterstaat Zuid-Holland, gemeente Dordrecht, de Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt. Het nieuwe Aquarama is elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur en gratis toegankelijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.