Alles kunner Frank Peters (38) verlaat na 22 jaar RTV Dordrecht voor landelijke uitdaging

09 december 2014
Alles kunner Frank Peters (38) verlaat na 22 jaar RTV Dordrecht voor landelijke uitdaging

DORDRECHT – Frank Peters (38) is deze week de gast in het programma In Gesprek Met van RTV Dordrecht.. Zijn eigen omroep dus . Woensdag 10 december vanaf 18 uur komt Frank in beeld. Hij was ook vandaag in de krant in beeld: AD De Dordtenaar liet hem over 22 jaar terugblikken.

 

Frank is ook iemand. Het vriendelijke gezicht van de omroep in Dordrecht neemt afscheid na 22 jaar, waarvan eerst als vrijwilliger en later als beroepskracht. Frank gaat als ZZP ér in het land verder en heeft al een stevige naam in omroepland. Zo zal hij meer gaan doen voor RTL Nieuws en anderen. ,,Ik heb een goed vooruitzicht  en er vertrouwen in. Nu was de mogelijk daar."

Frank hanteerde de camera, deed het nieuws, was fotograaf en voelde zich voor honderd procent iemand van de locale omroep RTV Dordrecht.  Daardoor wordt hij door presentator Ad van den Herik  - van Ingesprek Met - ook een gezicht van RTV Dordrecht genoemd. Ook voor Ad deed Frank vaak camerawerk. Ditmaal wordt hij door collega Fokko van der Straaten in beeld genomen.

Ad van den Herik sprak met Frank  voor de uitzending van woensdag 10 decemebr vanaf 18 uur.  ,,Er komen nieuwe kansen”, zegt een belangrijk gezicht van RTV Dordrecht, die vanaf 1 januari 2015 uit het Dordtse beeld gaat, maar wel Dordtenaar blijft.  Frank wandelt met Ad en vertelt ook de historie van de locale omroep, die voor hem aan de Voorstraat tegenover de Nieuwbrug begon. In het begin deed iedereen zijn eigen ding en waren er veel eilandjes aldus Frank, maar voegt hij: Het was superleuk. De omroep heette toen nog TROM radio en tv.

Hij noemt RTV Dordrecht nu veel gestroomlijnde.  Frank is openhartig in het programma over zijn ervaring tijdens een voettocht van Dordrecht naar Rome toen hij zichzelf tegen kwam.  Het was zwaar, maar hij zegt nu: ,,Ik heb er heel veel kracht uitgeput. Wat er ook gebeurt, je kunt altijd door. Ik heb bergen beklommen.”

Hij kijkt nog trots terug op een AWARD die de omroep heeft gewonnen met een productie over het wintercircus Royal.  Ondanks alles voegt hij eraan toe: We hebben in 22 jaar wel tien directeuren en tien hoofdredacteuren gehad bij RTV Dordrecht. Het is niet makkelijk, altijd te weinig geld, je hebt met verschillende mensen te maken, beroepskrachten en vrijwilligers. Peters noemt ook de relatie met de stad. Toch voelt hij zich een honderd procent RTV Dordrecht man, die nu zijn vleugels definitief elders uitslaat.

Formeel treedt Frank op 1 januari 2015 uit dienst, maar daarna wil hij nog wel regelmatig zijn gezicht laten zien bij zijn omroep RTV Dordrecht.

 

 

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.