Fotografieprijs voor Dordtenaar Frank Peters met foto van de Matterhorn

02 december 2015
Fotografieprijs voor Dordtenaar Frank Peters met foto van de Matterhorn

DORDRECHT - De bekende Dordtse fotograaf en cameraman Frank Peters heeft de ‘Dutch Mountain Film Festival’ fotografieprijs gewonnen met zijn foto van de Matterhorn bij nacht. Zes andere foto’s, die hij maakte in de Dolomieten zijn nog in de race voor twee internationale fotografie awards; de Travel Photographer of the Year én de Outdoor Photographer of the Year.

De winnende foto van de Matterhorn werd gemaakt tijdens een reportage over 150 jaar Matterhorn geschiedenis in tijdschrift Bergen Magazine. Dit jaar was het 150 jaar geleden dat de bekendste berg van de Alpen, voor het eerst werd beklommen.

De jury oordeelde dat de foto goed past binnen het thema ‘Back to Basic’ en dat het beeld fototechnisch perfect is.

De foto’s in de andere wedstrijden zijn gemaakt in de Dolomieten. De plek waar Frank Peters elk jaar een Fotografie Workshop organiseert. Het bereiken van de finale is een prestatie op zich, vanwege de enorme internationale concurrentie. De winnaars worden in december en januari bekend gemaakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.