Onderzoek naar hennepkwekerij Dordrecht leidt tot tien aanhoudingen

08 december 2015 door Hennie van der Zouw
Onderzoek naar hennepkwekerij Dordrecht leidt tot tien aanhoudingen

DORDRECHT - Tien personen zijn zondag 6 december aangehouden in Dordrecht en omgeving. Dat gebeurde nadat de politie een pand aan de Wattstraat in Dordrecht in de gaten had gehouden. Er was gemeld dat daar een grote hennepkwekerij zou zitten.

Agenten hielden het pand zondagmiddag in de gaten en zagen rond 16.00 uur, vanuit de garage van het pand, twee auto’s wegrijden. Vanwege de verdachte omstandigheden, besloten ze hier achter aan te gaan. Bij een benzinestation op de A16 richting Breda werden de twee auto’s aan de kant gezet. Er bleken zes vrouwen in te zitten en in één van de auto’s werden goederen aangetroffen die aan hennepkwekerijen te relateren zijn.

In beslag genomen
Ondertussen ging de politie ook het pand aan de Wattstraat binnen. Daar troffen agenten een zojuist geoogste hennepkwekerij aan. In een aantal dozen zaten tientallen kilo’s aan henneptoppen. In het pand waren vier mannen aanwezig. Zowel deze vier mannen, drie Dordtenaren van 32, 32 en 37 jaar en een 24-jarige Hagenaar, als de zes vrouwen (in de leeftijd van 32 tot 64 jaar uit Tilburg) werden aangehouden. De tien verdachten zitten vast en worden verhoord.

De twee auto’s waarin de vrouwen reden, werden inbeslaggenomen. Ook twee andere voertuigen in het pand werden door de politie meegenomen. De hennepkwekerij is dezelfde dag geruimd.

Tips
De gemeenten werken samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. De politie onderzoekt de vaak criminele organisaties erachter. Hennepkwekerijen vormen ook een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.