Stadsboerderij Weizigt verwelkomt kleinste schapenras ter wereld

10 december 2015 door Eva Baars
Stadsboerderij Weizigt verwelkomt kleinste schapenras ter wereld

DORDRECHT - Vanaf woensdag 9 december heeft Stadsboerderij Weizigt er een aantal nieuwe bewoners bij. Vier Ouessantschapen hebben hun intrek genomen in de stallen van de boerderij. Het gaat om een bijzonder ras, de Ouessant is namelijk het kleinste schapenras ter wereld.

Een zwarte ram en drie ooien, wit, zwart en schimmelkleurig, huppelen vanaf woensdag op Stadsboerderij Weizigt rond. De naam van de schapen komt van een klein eilandje ten westen van Frankrijk, Île d’ Ouessant, en betekent vrij vertaald 'westerling'. Je spreekt de naam uit als oe-es-sant. De schapen worden ongeveer 45 centimeter hoog, wegen maximaal 20 kilo en de rammen dragen grote, gedraaide hoorns. Ouessanten zijn maar klein maar brengen in verhouding tot hun lichaamsgewicht veel wol op. Ze kunnen 10 tot maximaal 15 jaar oud worden en zijn hele makkelijke, rustige dieren. Naar verwachting zullen de ooien, die alle drie drachtig zijn, in het voorjaar ieder één lammetje werpen.

De schapen verblijven de komende twee weken in de quarantaineruimte van de Stadsboerderij om goed te kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving. Bezoekers mogen in die periode nog niet bij de schapen maar kunnen ze al wel zien via het beeldscherm in de stal.
Op 23 december, wanneer er een levende kerststal ingericht wordt op de Stadsboerderij, verhuizen de schaapjes naar de stal. Vanaf dat moment is iedereen van harte welkom om de nieuwe bewoners van de Stadsboerderij te komen bekijken. Voor meer informatie kijk je op www.weizigt.nl.

Foto: www.ouessant.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.