Harry Wagemakers verlaat Beter Voor Dordt en gaat alleen verder

14 december 2015
Harry Wagemakers verlaat Beter Voor Dordt en gaat alleen verder

DORDRECHT - DORDRECHT - Met verbazing heeft Beter Voor Dordt kennis genomen van het bericht dat raadslid Harry Wagemakers heeft besloten per direct de Beter Voor Dordt fractie te verlaten en als onafhankelijk raadslid verder te gaan.

Wat Beter Voor Dordt betreft is zijn zetel onlosmakelijk verbonden met de fractie. Woordvoerder Eline van der Vorm geeft in een persbericht het volgende aan: "Het kan niet zo zijn dat wanneer een raadslid met het verkiezingsprogramma van Beter Voor Dordt door de kiezers in de raad is gekozen na verloop van tijd een eigen weg kiest.

Harry Wagemakers heeft van Beter Voor Dordt de kans gekregen eerst raadslid en vervolgens wethouder te worden namens de lokale partij. Dit zijn functies die niet lichtvaardig mogen worden opgevat. Hij heeft van de fractie na de verkiezingen van 2014 alle ruimte gekregen om na het beëindigen van zijn wethouderschap weer een nieuwe balans te vinden.

Hij was en is tot op heden vaak afwezig. Als reden gaf hij daarvoor dat dit kwam door ziekte of vanwege sollicitatieactiviteiten en nevenactiviteiten, de fractie heeft dit allemaal geaccepteerd. De fractie geeft nogmaals aan dat het raadslidmaatschap een functie is die niet lichtvaardig mag worden opgevat.

Zijn positie stond al lange tijd onder druk vanwege zijn stelselmatige afwezigheid en gebrek aan inzet voorhet raadswerk. Dit is een situatie die Harry Wagemakers zelf heeft veroorzaakt. Heel recent heeft hij bevestigd dat hij al in april 2014 lid is geworden van D66 zonder dat ooit aan de fractie of het bestuur te melden.

De fractie is altijd bereid geweest Harry de ruimte te geven en dit maakt de verbazing des te groter. Helaas wordt Beter Voor Dordt deze periode opnieuw geconfronteerd met zetelroof. Namens de fractie bieden we onze kiezers hiervoor onze excuses aan.

De fractie roept Harry Wagemakers op zijn besluit te heroverwegen en zijn zetel te laten waar hij hoort, bij de fractie van Beter Voor Dordt", aldus een verklaring van de fractie Beter voor Dordt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.