Kees Klok waardeert RTV Dordrecht om inzet, maar mist creativiteit

15 december 2015
Kees Klok waardeert RTV Dordrecht om inzet, maar mist creativiteit

DORDRECHT -  RTV Dordrecht heeft nog een zendmachtiging tot 2018, maar zal in 2017 minstens vijftigduizend euro bezuiniging van de gemeente Dordrecht moeten wegwerken. Of er vanaf 2018 weer een nieuwe zendmachtiging zal worden aangevraagd voor vijf jaar, met maximale medewerking van de gemeente Dordrecht, zal in 2017 de actuele vraag zijn.

In 2012 kwam iDordt op de markt met een aanvraag, die later werd ingetrokken voor samenwerking met RTV Dordrecht. Informele Stadsdichter Kees Klok geeft nu zijn visie. Hij heeft veel waardering voor de inzet bij de omroep, ziet pareltjes, maar mist ook creativiteit. Daarom vindt hij het jammer dat Idordt vanaf 1 januari 2016 niet meer via de omroep geld krijgt voor programma's. Het omroepbestuur zegt dat de tering naar de nering moet worden gezet.

Kees Klokt duidt op de volgende wijze op zijn weblog:

"Gisteren (en dus ook de rest van de week, want zo gaat dat bij ons) was ik met collega 'voetbalanalisten' op de Dordtse televisie. Daar zei ik tegen Ad v.d. Herik: 'RTV Dordt wordt met heel veel goede wil gemaakt, maar met een schokkend gebrek aan creativiteit.'

Ik geef meteen toe: dat is een beetje te gortig. Het is in ieder geval niet gericht aan al die mensen op de 'werkvloer,' voornamelijk vrijwilligers, die zich inzetten om iets van RTV-Dordt te maken, maar de leiding zou het zich moeten aantrekken.

Daar mis ik (creativiteit is misschien niet het juiste woord) de visie die nodig is om van RTV-Dordt een omroep te maken die gedragen wordt door de Dordtse samenleving, een omroep die inspireert en waar je niet omheen kunt. Ik sta daarin niet alleen. Columnist Kees Thies uitte onlangs in De Dordtenaar kritiek in dezelfde richting.

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo negatief gestemd over onze plaatselijke omroep. Met programma's als Via Cultura en Studio de Witt heeft de radio een stap in de goede richting gezet. Er is nog veel te veel muziek en te weinig informatie, maar deze programma's zijn prima. De televisie, tja, er komen goede, degelijke reportages op van Fokko van der Straaten,

Rechtsreeks uit de raad is beslist van belang voor de plaatselijke democratie, naar Dordtse Dialogen kijk ik met plezier en Ad bezoekt levert soms leuke momenten televisie op, al was het maar omdat Ad mensen op aanstekelijke wijze uit de tent kan lokken. Anders had ik dat van gisteren misschien ook niet geroepen.

In het algemeen is het echter te weinig, is er vooral te veel herhaling (wie haalt het in zijn hoofd dezelfde programma's meer dan twee dagen achter elkaar uit te zenden, dan jaag je kijkers weg) en is het van de gekke dat we geen gepresenteerd nieuws meer hebben, zoals het even onbegrijpelijk is dat een populair programma als Voetbalgeblaaat! na één seizoen alweer is geschrapt. Uw mening is achterhaald en laten we over Rondje Dordt maar zwijgen.

Dat RTV-Dordt de samenwerking met iDordt heeft opgezegd betekent dat ze zich afsluit voor een belangrijk segment creatieve jongeren. Dat is jammer, zeker nu er bezuinigingen voor de deur staan en slim roeien met de riemen die je hebt een harde noodzaak wordt", aldus Kees Klok.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.