Volgende stap in ontwikkeling westelijke Dordtse oever

16 december 2015 door Hennie van der Zouw
Volgende stap in ontwikkeling westelijke Dordtse oever

DORDRECHT - Start inspraak bestemmingsplannen Dordtse Kil IV, A16/N3 en het milieueffectrapport. De inspraak voor het voorontwerp van de bestemmingsplannen Dordtse Kil IV, de aansluiting A16/N3 en het milieueffectrapport gaat op 8 januari volgend jaar van start. De bestemmingsplannen zijn nodig om de Westelijke Dordtse Oever te ontwikkelen tot een aantrekkelijk, duurzaam en bereikbaar werklandschap als onderdeel van de stad.

Jasper Mos, verantwoordelijk programmawethouder: "De ontwikkeling van de Westelijke Dordtse Oever is een van de grootste programma's met betekenis voor onze stad en heeft impact op de omgeving. Ik vind het belangrijk de mening te horen van mensen die betrokken zijn of belang hebben. Dan kunnen we een goed afgewogen besluit nemen waarin de verschillende invalshoeken zijn meegenomen."

Inspraakperiode voor voorontwerp
Vanaf vrijdag 8 januari 2016 tot en met vrijdag 19 februari 2016 kan iedereen zijn mening geven over de beide bestemmingsplannen en het milieueffectrapport met daarin de effecten van de bestemmingsplannen op het milieu. Een belangrijke voorwaarde voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Dordtse Kil IV is een goede bereikbaarheid vanuit de directe omgeving en de A16/N3. Samen met Rijkswaterstaat is daarvoor een oplossing bedacht; een gecombineerde aanpak van de knoop A16/N3, inclusief de op- en afritten van Dordtse Kil IV. Deze gezamenlijke aanpak is vorig jaar in een overeenkomst tussen de gemeente en Rijkswaterstaat vastgelegd. De twee bestemmingsplannen zijn daarmee onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Inloopbijeenkomst
Voor de meeste mensen is een bestemmingsplan geen alledaagse kost, daarom organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst. Op deze bijeenkomst kan iedereen vragen stellen of extra uitleg krijgen van de mensen van de gemeente en van Rijkswaterstaat. De inloopbijeenkomst is op donderdag 14 januari 2016 tussen 18.00 – 21.00 uur in het Postillion Hotel in Dordrecht.

Meer informatie
De bestemmingsplannen Dordtse Kil IV, de aansluiting A16/N3 en het  bijbehorende milieueffectrapport (MER) staan op www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen. Ook zijn de plannen vanaf 8 januari 2016 tijdens kantooruren in te zien in de hal van het Stadskantoor op de Spuiboulevard 300. Meer informatie over de ontwikkeling van de Westelijke Dordtse Oever staat op www.dordrecht.nl/wdo

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.