Drie mannen dankzij alerte getuige aangehouden

17 december 2015 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Een oplettende getuige heeft ervoor gezorgd dat drie mannen op 16 december in Dordrecht konden worden aangehouden.

Rond 01.00 uur belde de getuige 112 met de mededeling dat twee mannen een flatwoning aan de M.H. Trompweg binnenklommen en dat een derde op de uitkijk stond.  Direct werden meerdere agenten naar de betreffende straat gestuurd , van wie  twee meteen een sprint naar de wegvluchtende ‘uitkijker’ konden trekken.  Deze kwam niet ver en kon meteen ingerekend worden. Zijn twee handlangers waren nog in de woning en werden daar  aangehouden. De drie aangehouden Dordtenaren van 29, 34 en 36 jaar waren kennelijk niet ‘zomaar’ in de betreffende woning geïnteresseerd, want er bleek werd een hennepkwekerij met zo’n 350 planten in te zijn gevestigd. Deze kwekerij is ontmanteld en de mannen zitten vast. De politie zet het onderzoek voort.

Bel 112
De politie was erg blij met het feit dat de getuige 112 belde. Zonder dit telefoontje waren de drie verdachten hoogstwaarschijnlijk niet aangehouden en was de hennepkwekerij niet ontdekt.

Wie een verdachte situatie ziet of bijvoorbeeld midden in de nacht glasgerinkel hoort, mag hiervoor 112 bellen. De politie gaat dan zo spoedig mogelijk ter plaatse.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.