Voorlees marathon in Dordtse Statenbijbel is de psalmen voorbij

20 december 2015
Voorlees marathon in Dordtse Statenbijbel is de psalmen voorbij

DORDRECHT - Het van het boek Genesis tot openbaring voorlezen van de Bijbel ligt op koers. Zondagmiddag waren de 150 psalmen aan de beurt.

De deelnemers op het podium van de voormalige RK Bonifatiuskerk lazen hardop uit de herziene Dordtse Statenbijbel. Het fundament van deze vertaling was gelegd in Dordrecht tijdens de Dordtse synode 1618-1619.

Daarom hing er ook een grote foto achter de voorlezers van de Grote Kerk. Daar was de Synode in november 1618 geopend en in mei 1619 gesloten.

De Statenbijbel hoort bij het erfgoed van Nederland en was belangrijk voor de ontwikkeling van de taal. Daarom  kwam zondagmiddag burgemeester Arno Brok voorlezen. Hij las een kwartier uit het Bijbelboek JOB. Ook wethouders en raadsleden volgden zijn voorbeeld.  De bestuurders lazen trouwens voor vanuit hun betrokken bij Dordrecht als stad voor religieus erfgoed.

Tot dinsdagmorgen zal er door gelezen worden ook de nacht door.. Voor de verstaanbaarheid is gekozen voor de zogeheten Herziene Statenvvertaling.

(bericht van het project voorlezen in de Bonifatiuskerk)

Tijdens project Kaft – van 18 december 20.00 uur t/m 22 december – ben je welkom om in Bonfire te komen luisteren. De hele Bijbel wordt voorgelezen. Kun je niet naar Bonfire komen of wil je thuis verder luisteren? Dat kan! De livestream vind je hier:
Live streaming video by Ustream
Ustream heeft ook een mobiele app. Door die te installeren en te zoeken naar 'Mootiv Media', kun je de stream ook op je telefoon of tablet bekijken.
Over project KAFT

Tijdens project KAFT wordt de Bijbel zonder pauze – door verschillende lezers – hardop voorgelezen. Ieder kwartier leest iemand verder waar de vorige lezer is gestopt. Zo wordt in een periode van 3 tot 4 dagen én nachten de hele Bijbel van kaft tot kaft ten gehore gebracht. KAFT is een unieke mogelijkheid om ieder boek uit de Bijbel te ontdekken. Iedereen is welkom! Om te komen luisteren en/of om zelf mee te doen.
Gebouw van Bonifatiuskerk
Waar & Wanneer

Project KAFT wordt van 18 tot 22 december 2015 gehouden in Dordrecht. De aftrap is op vrijdag 18 december om 20.00 uur. Met ieder kwartier een nieuwe lezer wordt er dag én nacht voorgelezen. De verwachting is dat zondagmiddag (20 dec) de Bijbel al voor de helft uit is, tot de Psalmen. Het laatste Bijbelboek, Openbaring, wordt dan op dinsdagochtend 22 december uitgelezen.

KAFT wordt georganiseerd in hartje Dordrecht, in de Bonifatiuskerk, Wijnstraat 117. Deze kerk heet nu Bonfire. Kijk voor meer info op www.bonfiredordrecht.nl

Burgemeester Brok leest voor uit Job

Foto © Fokko van der Straaten.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.