Bedrijfsruimtemarkt Drechtsteden in de lift

22 december 2015 door Hennie van der Zouw
Bedrijfsruimtemarkt Drechtsteden in de lift

DRECHTSTEDEN - De 'Monitor Bedrijfsruimtemarkt Drechtsteden' laat zien dat de bedrijfsruimtemarkt in de Drechtsteden door de economische crisis zich over de hele periode tussen 2012 en 2015 ongunstig heeft ontwikkeld. Er is toename van aanbod en leegstand. Maar er zijn ook duidelijk tekenen van herstel te zien in het laatste jaar.

Portefeuillehouder Economie Richard Korteland van het Drechtstedenbestuur: "De huur en koop van bedrijfsruimte neemt weer toe en de groei van de leegstand neemt af. De verwachting is dat deze positieve ontwikkelingen zich verder zullen doorzetten."

Nu de economie weer aantrekt, is de verwachting dat veel langdurig leegstaande bedrijfsruimte weer in gebruik zal worden genomen. Dit vanwege een gunstigere prijsontwikkeling ten opzichte van nieuwbouw. De leegstand van bedrijfsruimte in de Drechtsteden is verspreid over alle bedrijventerreinen in de regio.

Voor de actualisering van de regionale bedrijventerreinenstrategie heeft het Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD) de bedrijfsruimtemarkt in de Drechtsteden uitvoerig in kaart gebracht. De monitor is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden, Ooms Makelaars en Waltmann & Co Bedrijfshuisvesting. Samen met deze partners heeft het OCD eerder de regionale kantorenmarkt op eenzelfde wijze in beeld gebracht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.