Oud-Dordrecht stelt speciale commissie in om in 2017 het 125 jarig bestaan te vieren

23 december 2015

DORDRECHT – De vereniging Oud-Dordrecht heeft een speciale lustrumcommissie ingesteld om in 2017 het 125 jarig bestaan te kunnen vieren. Oud-Dordrecht staat in een lange, actieve historische traditie, die in de negentiende eeuw begon.


Daarover laat de vereniging weten: Oud-Dordrecht werd in 1892 opgericht door onder anderen bankier en kunstverzamelaar mr. Simon van Gijn, kunstschilder Bas Veth en stadsarchivaris mr.dr. J.C. Overvoorde. Aanvankelijk stond het Museum Oud-Dordrecht, gevestigd in de Groothoofdspoort, centraal bij de activiteiten van de Vereniging Oud-Dordrecht. Nadat de vereniging in 1949 het museum, nu bekend als Museum Huis van Gijn, aan de Gemeente Dordrecht had overgedragen, kwam er een andere doelstelling centraal te staan: het wekken van belangstelling voor alles wat te maken heeft met de geschiedenis van Dordrecht. Hiermee probeert de vereniging steun te vinden voor het beschermen van het bijzondere stadsgezicht van Dordrecht en het behoud van de vele monumenten in de stad.
Het bestuur wil het 125-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het heeft daarom voorgesteld het Lustrum op een aangename, en tegelijkertijd culturele wijze te vieren. Mogelijkheden daarvoor zijn er te over in onze mooie stad!
Echter, om een indrukwekkend feest te organiseren hebben wij hulp nodig. Daarom heeft het bestuur een speciale lustrumcommissie samengesteld, die de taak heeft gekregen dit onvergetelijke feest voor te bereiden.

Naast Oud-Dordrecht werkt ook de vereniging Dordrechts Museum aan een bijzondere herdenking en viering: in 2017 bestaat deze vereniging, die de basis legde voor het Dordrechts Museum 175 jaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.