Rechtbank geeft V&D uitstel van betaling

23 december 2015 door Hennie van der Zouw
Rechtbank geeft V&D uitstel van betaling

DORDRECHT - Warenhuis V&D heeft woensdagmorgen uitstel van betaling gekregen. Alle vestigingen blijven daardoor open, alleen de webshop wordt voorlopig gesloten. V&D heeft onder meer filialen in Rotterdam, Dordrecht, Vlaardingen, Hellevoetsluis en Gorinchem.

De 10.000 werknemers zijn woensdagmorgen ingelicht over de situatie. Het is niet bekendgemaakt wat ze te horen hebben gekregen.

Maandag werd duidelijk dat V&D nog steeds in financiële problemen zit. Ondanks forse bezuinigingen eerder dit jaar, kampte het bedrijf afgelopen maanden met een sterk dalende omzet.

De onderneming kon hierdoor niet meer aan haar betalingsverplichtingen voldoen. Met een aanvraag tot uitstel van betaling bij de rechtbank van Amsterdam als gevolg.

Loonoffer
Het warenhuis wilde een paar maanden geleden het personeel 6 procent loon laten inleveren, maar dat ging niet door omdat de rechter er een stokje voor stak. Er verdwenen toen wel al 400 banen bij het bedrijf.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.