Fietssilhouetten onthuld in Stadspolders

23 december 2015 door Hennie van der Zouw
Fietssilhouetten onthuld in Stadspolders

DORDRECHT - Twee manshoge silhouetten van fietsers trekken sinds vanmiddag de aandacht van automobilisten bij de T-kruising van de Groenezoom met de Chico Mendesring. Wethouder Rik van der Linden (verkeer) onthulde vrijdagmiddag 18 december de silhouetten.

Automobilisten die vanaf de Groenezoom de Chico Mendesring inslaan (en andersom), kruisen een fietspad waar fietsers voorrang hebben. Bij analyse van (bijna) ongevallen bleek dat automobilisten vooral naar de volgende auto-autokruising kijken. Daardoor zien zij de fietskruising vaker over het hoofd.

Op de fietssilhouetten komt reflectiemateriaal waardoor ze extra opvallen. Het lijkt of er een 'echte' fietser aankomt. De gemeente Breda werkt al langer met deze manier van waarschuwen. Als de resultaten positief zijn, dan bekijkt de gemeente of de silhouetten op andere plekken in Dordrecht kunnen worden toegepast.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.