Gemeenschap neemt afscheid van Emmanuelkerk

30 juni 2015
Gemeenschap neemt afscheid van Emmanuelkerk

DORDRECHT - Tientallen jaren lang was de Emmanuelkerk een warm thuis voor vele mensen. Afgelopen zondag 28 juni 2015 sloten de deuren van de katholieke kerk aan de Oudendijk te Dordrecht definitief. “Een buitengewoon pijnlijk en moeilijk moment voor iedereen die zich met deze kerk verbonden voelt”, aldus Arno Aardoom van de locatieraad Emmanuel. In de speciale slotviering keken een paar honderd aanwezigen in dankbaarheid terug op de plaats die de kerk in persoonlijke levens, in de parochie en in de stad heeft gehad.

Het sluiten van de kerk was volgens de vicevoorzitter van het parochiebestuur geen makkelijk besluit. “Ook wij bouwen liever kerken dan ze te sluiten”, vertelt Herman Jonker. “Helaas moeten we nu knopen doorhakken voor de toekomst. We kunnen moeilijke besluiten niet voor ons uit blijven schuiven.” De bewondering van Jonker voor de locatieraad en gemeenschap van de Emmanuelkerk is groot. “Ondanks het verdriet en de onvrede hebben zij enorm hard gewerkt aan de overgang naar de Verrezen Christuskerk.” Na maanden van overleg werd de gemeenschap tijdens een korte welkomstceremonie afgelopen zondag in de kerk aan de Nolensweg ontvangen.

Pastoor Tjeerd Visser is hoopvol over de toekomst van de gemeenschappen die gezamenlijk verder moeten gaan. “De afgelopen tijd heeft laten zien dat onze kerk rijk is aan deskundige, enthousiaste en betrokken mensen. Er is nog veel werk te verzetten nu de sluiting definitief is, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken om samen nieuwe wegen te ontdekken.”

Fotobijschriften:
Foto boven: De Locatieraad, Arno Aardoom, Hilde Rovers en Paul de Korte (v.l.n.r.) sluiten de deuren van de Emanuelkerk.
Foto onder: Symbolen die meegenomen werden naar de Verrezen Christuskerk.

Foto hierboven links: Als laatste handeling in de viering is de altaarsteen uit het altaar verwijderd. Pastoor Tjeerd Visser toont deze aan de gemeenschap.
Foto hierboven rechts: Communie wordt voor de laatste keer uitgereikt.

Foto hierboven: Pastoor Tjeerd Visser bidt voor de laatste keer het Eucharistisch gebed in de Emanuelkerk.

Foto's @ Bart Loop

Voor meer info: klik hier.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.