Zes Dordtse kerken dragen zondagavond speciale muzikale top2000 kerkdienst

26 december 2015

DORDRECHT - Het wordt een unieke samenwerking genoemd. Zes kerken uit Dordrecht dragen een speciale top 2000 kerkdienst. De Wilhelminakerk biedt daarvoor zondagavond (27 december) de ruimte.Ronald van der Schelde, een beroeps muzikant, leidt de speciale top 2000 band.Open Hof kerk, Elakim, Baptistenkerk, de RK kerk, de Kerk van de Nazarener en de Wilhelminakerk zijn bij het muzikale project betrokken.

Bijzondere Top2000-kerkdienst
Op zondag 27 december om 19:30 vindt er een  Top2000-kerkdienst plaats in de Wilhelminakerk. Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio2 zes kerken uit Dordrecht slaan de handen ineen om deze dienst te organiseren.
Nummers met inhoud


In de Top2000 staan veel  nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen.  Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘I still haven’t found” van U2. Andere blijken bij nadere beschouwing  te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.
Unieke samenwerking


De kerkdienst is een unieke samenwerking tussen 6 verschillende Dordtse kerken. De Baptistengemeente, de Open Hof, De Kerk van de Nazarener, de Katholieke kerk , Eljakim en de Wilhelminakerk : “We willen samen genieten van een aantal Top2000 nummers en kijken welke boodschap wij hier in vinden met elkaar. Mooi om te zien dat we elkaar als kerken hierin kunnen versterken” aldus Harm Jut, predikant van de Baptistengemeente.  Ook de band is samengesteld uit muzikanten van de verschillende kerken.
Het thema van de kerkdienst  “de zoon hervonden”. Medewerking wordt verleend door een band onder leiding van Ronald van der Schelde. De toegang van deze Top2000 kerkdienst is gratis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.