Kunstmin’s kerstpektakel Scrooge met John Buijsman speelt tien keer voor volledig uitverkochte zaal

30 december 2015 door Hennie van der Zouw
Kunstmin’s kerstpektakel Scrooge met John Buijsman speelt tien keer voor volledig uitverkochte zaal

DORDRECHT - Het muzikale kerstspektakel Scrooge van Kunstmin in samenwerking met ToBe Jeugdtheaterschool Dordrecht en Codarts, Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam is een groot succes. Alle voorstellingen zijn tot aan de nok toe uitverkocht en de reacties van bezoekers lovend. Een Scrooge in een geheel eigentijds jasje, met prachtige muziek van Keimpe de Jong, veel spelplezier en een genot voor jong en oud. De afgelopen week was de voorstelling tien keer te zien in Kunstmin.

Niemand had de rol van Scrooge in deze productie beter kunnen vervullen dan theatermaker en muzikant John Buijsman. Een norse, nukkige maar tegelijkertijd aaibare Scrooge met humor. De jongeren van ToBe Jeugdtheaterschool en Codarts raakten niet alleen Scrooge in het hart maar veroverden ook het hart van het publiek. Componist Keimpe de Jong verzorgde de muziek van deze muzikale voorstelling. Bruun Kuijt bewerkte speciaal voor deze editie de oorspronkelijke tekst van het overbekende kerstverhaal van Charles Dickens. Carola Arons, actrice en regisseur regisseerde de voorstelling. De Dordtse muzikanten Bill Mookhoek en Andreas Suntrop verzorgden de muziek.

Schouwburg Kunstmin spreekt van een succesformule en hoopt volgend jaar opnieuw met professionals en amateurs uit de stad een echt Dordts Kerstspektakel voor de stad te kunnen maken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.