Brandweer Zuid-Holland Zuid is veel op pad geweest met oud en nieuw

01 januari 2016
Brandweer Zuid-Holland Zuid is veel op pad geweest met oud en nieuw

DRECHTSTEDEN - Op oudjaarsdag en in de afgelopen nacht is de brandweer in de regio Zuid-Holland Zuid regelmatig gealarmeerd. Op oudjaarsdag was dit zo’n negentig keer, de afgelopen nacht (tot 08:00 uur) zo’n negentig keer. De grote meerderheid van de inzetten betroffen buitenbrandjes, zoals brandjes in containers, heggen, speeltuinen, maar ook auto’s en fietsen. Daarnaast is elf keer gealarmeerd voor gebouwbranden. Hier betrof het woningen of schuurtjes. Er hebben zich geen grote branden voorgedaan. In Hoornaar zijn twee katten overleden na brand in een woonkamer, een derde kat kon door de brandweer worden gered en maakt het goed.

Het aantal uitrukken van de brandweer (zo’n 180 tot 8:00 uur vanochtend) is meer dan vorig jaar, toen over dezelfde periode 103 uitrukken zijn geteld. Bij de meeste alarmeringen die spoed vereisten, kon de brandweer door snel optreden ernstige ongelukken of verdere uitbreiding voorkomen. In een enkel geval was het loos alarm, zo spoedde de brandweer zich gistermiddag naar een flat in Dordrecht waar metershoge vlammen op het balkon van een flat werden gemeld. Het bleek te gaan om het aansteken van de barbecue.

De brandweer is dus veel op pad geweest afgelopen nacht. Algemeen directeur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid  Carlo Post: “Ik ben trots bij het zien dat ook in deze bijzondere nacht de organisatie paraat stond en wil mijn waardering uitspreken aan allen die de afgelopen nacht zo hard hebben gewerkt”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.