Dordrecht telt volgens CBS 118.783 inwoners

02 januari 2016
Dordrecht telt volgens CBS 118.783 inwoners

DORDRECHT - Volgens de laatste gegevens van het CBS telt de stad Dordrecht 118.783 inwoners.   Het aantal inwoners is de laatste achttien maanden redelijk stabiel aldus het CBS. Eerder werd aangegeven dat de stad Dordrecht rekening moest houden met een kleine krimp van de bevolking.

Dordrecht ging in 1970 meer dan honderdduizend inwoners tellen, toen de zelfstandige gemeente Dubbeldam werd opgeheven. Aan het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw ging Dordrecht voor de eerste keer meer dan 110.000 inwoners tellen.

De magische grens van 120.000 Dordtenaren lijkt ver weg te zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.