Eindstand Meldpunt Vuurwerkoverlast: 115 meldingen uit Dordrecht

05 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Eindstand Meldpunt Vuurwerkoverlast: 115 meldingen uit Dordrecht

DORDRECHT - Op het Meldpunt Vuurwerkoverlast zijn in twee weken tijd 115 meldingen binnengekomen uit Dordrecht. Het meldpunt was geopend sinds 19 december en sloot op 3 januari 2016 om 12:00 uur. Uit heel het land kwamen er bijna 90.000 vuurwerkklachten binnen.

Een beduidend aantal minder klachten dan vorig jaar. “De ingekorte afsteektijden hebben effect”, zegt GroenLinks-raadslid Kitty Kruger. Ook de vuurwerkvrije zones hebben volgens haar goed gewerkt. “Dit jaar was er pilot met vuurwerkvrije zones. Ik verwacht dat er volgend jaar nog meer bijkomen. Het is een goed middel tegen vuurwerkoverlast."

Het grootste deel van de klachten gaat over harde knallen door vuurwerkbommen (78 procent), gevolgd door vuurwerkstress bij huisdieren (12 procent) en gevaarlijke situaties en schade door vuurwerk (5 procent).

Het Meldpunt Vuurwerkoverlast is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties, waaronder GroenLinks Dordrecht. Van de meldingen maken ze een rapport dat ze eind januari aan de Tweede Kamer wordt aangeboden.

GroenLinks wil dat er meer maatregelen worden genomen om vuurwerkoverlast tegen te gaan. Het liefst ziet de partij dat vuurwerk alleen door professionals wordt afgestoken. Daarbij krijgt de partij steun van 100 organisaties die zich eind vorig jaar in een manifest uitspraken voor een verbod op consumentenvuurwerk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.