Circulair profielwerkstuk of vraagstuk? Geef u op als school of bedrijf voor het Jongerenlab

07 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Circulair profielwerkstuk of vraagstuk? Geef u op als school of bedrijf voor het Jongerenlab

DORDRECHT - Afgelopen jaar is de eerste editie georganiseerd van het Jongerenlab door Cirkellab, Platform Duurzaamheid Dordrecht en LeXlab. Tijdens dit startevent maakten ruim 60 leerlingen en andere geïnteresseerden via interactieve en inspirerende speeddates kennis met circulaire start-ups, leerden zij meer over circulaire economie via een uitdagende hands-on workshop en bedachten zij zelf circulaire oplossingen voor een aantal vraagstukken zoals ‘verzin een app om afval makkelijk te scheiden’. Vanwege dit succes, start in februari een traject voor leerlingen die met circulaire praktijkcasussen vanuit het bedrijfsleven aan de slag gaan.

Economische kansen
In een circulaire economie staat hergebruik van producten, materialen en grondstoffen centraal. Een circulaire economie belooft veel kansen: In Nederland kan de totale marktwaarde van kansen binnen de circulaire economie oplopen tot jaarlijks €7.3 miljard, wat vergelijkbaar is met 54.000 banen, juist ook voor toekomstige generaties!

Doe ook mee als school of bedrijf uit de Drechtsteden
Het Jongerenlab biedt begeleiding van leerlingen van HAVO en VWO voor profielwerkstukken, want het zijn de jongeren die dé circulaire oplossingen bedenken voor de toekomst. Het traject zal onder andere bestaan uit een kick-off met workshop, een werkbezoek bij een bedrijf en een feestelijke finale. Op deze wijze doen leerlingen kennis en praktijkervaring op rond circulaire economie, en krijgen zij extra begeleiding voor hun profielwerkstuk.

Daarnaast worden bedrijven uit de regio van harte uitgenodigd een vraagstuk rond circulaire economie voor te leggen waarmee de jongeren aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld: “Welke rest- of afvalstroom uit mijn bedrijf kan gebruikt worden als grondstof voor 3D-printers en welke product kan daar mee gemaakt worden?” Met uiteraard als opdracht voor de leerlingen nieuwe inzichten en verfrissende ideeën op te leveren die toepasbaar zijn voor de deelnemende bedrijven.

Aanmelden kan t/m 4 februari 2016 via info@cirkellab.nl. Wees er snel bij, want het aantal deelnemers is gelimiteerd!

Meer informatie?
Op de website www.cirkellab.nl kunt u alle informatie en voorwaarden van het Jongerenlab vinden. Ook kunt u met vragen contact opnemen via info@cirkellab.nl I 06-28446512.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.