DOV: ,,Betaald parkeren op zondag in Dordrecht is een heel verkeerd signaal"

22 december 2015
DOV: ,,Betaald parkeren op zondag in Dordrecht is een heel verkeerd signaal"

DORDRECHT - Vanaf zondag 3 januari 2016 gelden ook tarieven voor betaald parkeren in de binnenstad van Dordrecht op zondagen vanaf 12 uur.

De gemeenteraad heeft daarvoor al in november gekozen, maar de menigen zijn er wel over verdeeld.  De voorzitter van de Dordtse Ondernemers Vereniging, Anneke Maagdenberg, staat met een ander geluid op de website van hun vereniging anno 1902.

Ze schrijft:

De koopzondag is niet meer weg te denken. Hoe gezellig is de binnenstad geworden sinds de winkels open zijn en er reuring is in de winkelstraten. Deze gezelligheid zorgt er ook voor dat de stad weer aantrekkelijk wordt voor nieuwe winkels en vestigingen van bestaande ketens. Hopelijk geeft de komst van Primark ook aanleiding van bijvoorbeeld Zara om naar Dordrecht te komen.

Het is toch jammer dat de gemeenteraad heeft besloten om het gratis parkeren op zondag in 2016 af te schaffen. Het kan toch niet de bedoeling zijn om de koopzondag eerst toe te juichen en nu de nek om te draaien. Wellicht zou dit onvermijdelijk zijn, maar het zou het stadsbestuur tot eer hebben gestrekt als men de koopzondag een aantal jaren had laten bestendigen om pas daarna het betaald parkeren in te voeren. Als je als Gemeente Dordrecht zegt het ondernemerschap te stimuleren, is betaald parkeren op zondag wel een heel verkeerd signaal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.