FC Dordrecht wint oefenwedstrijd tegen vv Nieuwenhoorn met 6-0

11 januari 2016 door Hennie van der Zouw
FC Dordrecht wint oefenwedstrijd  tegen vv Nieuwenhoorn met 6-0

DORDRECHT - Het traditionele trainingskamp in Hellevoetsluis werd zaterdagmiddag afgesloten met een oefenwedstrijd tegen vv Nieuwenhoorn. De Dordtenaren wisten de wedstrijd met 6-0 te winnen.

Nieuwkomers Glenn Bijl en Jordy Vleugels maakten hun debuut bij de Schapenkoppen in een wedstrijd die vooral in de eerste helft doelpunten opleverden. Derdeklasser Nieuwenhoorn stond al snel op een 1-0 achterstand nadat Jordy Vleugels, op zijn wenken werd bediend door Lumu, de doelman wist te passeren. Vlak daarna was het Daniels die met een strakke streep de stand op 2-0 zette. Janga, op aangeven van Gravenberch, zorgde voor de 3-0 en vlak voor rust kopte Josimar Lima de 4-0 in het net. FC Dordrecht speelde nog enkele minuten met tien man nadat Jeroen Lumu geblesseerd uitviel.

Na de rust verving Sai van Wermeskerken, de onfortuinlijke aanvaller en werden De Greef en Boers ingezet voor Lima en Gravenberch. Vlak na de aftrap voor de tweede helft raakte Aktaou geblesseerd en mocht Touré weer speelminuten maken. In de tweede helft wist FC Dordrecht niet meer echt gevaarlijk te worden. De thuisploeg had zelfs nog kans om te scoren maar De Greef wist de bal van de lijn te koppen.

Trainer van den Ham wisselde nog twee keer, Boogers voor Chacon en Arias voor Janga, en zag Arias twee keer scoren. De 5-0 op aangeven van Gino Boers, de 6-0 scoorde de aanvaller na een penalty (Vleugels werd in het strafschopgebied onderuit gehaald).

Opstelling FC Dordrecht: Te Loeke, Bijl, Lima (De Greef), Fortes, Aktaou (Touré), Gravenberch (Boers), Vleugels, Chacon (Boogers), Lumu (van Wermeskerken), Janga (Arias), Daniels.

Matthew Steenvoorden viel in de warming up met een blessure uit.