Koninklijke Onderscheiding voor Chris Vigelius van Vogelvereniging de Voliere

11 januari 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Op maandag 11 januari heeft burgemeester Arno Brok aan de Patersweg 53 (Halte Patersweg) om 20.15 uur een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Chris Vigelius, die dan 40 jaar lid en vrijwilliger is bij vogelvereniging De Volière te Dordrecht. Voor hem was de onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, een verrassing.
 
De heer Vigelius is dit jaar 40 jaar vrijwilliger bij vogelvereniging De Volière, waarvan 25 jaar als voorzitter, verdeeld over een periode van 20 jaar en later nog eens 5 jaar. Daarnaast ondersteunt gedecoreerde bij tentoonstellingen, zowel voor zijn eigen vereniging, maar ook bij tentoonstellingen van verenigingen in de regio en de landelijke in Apeldoorn.

Sinds 2013 is hij tevens mentor voor leerlingen van het Wellant College te Dordrecht, afdeling dierverzorging, die in het kader van hun opleiding een tentoonstelling moeten organiseren.

In 2000 ontving Chris Vigelius de Johan de Witt-speld van de gemeente Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.