Drechtsteden willen andere opzet schoonmaak gebouwen

17 december 2015
Drechtsteden willen andere opzet schoonmaak gebouwen

DRECHTSTEDEN - Door een andere opzet van de schoonmaak van gemeentelijke gebouwen, willen de Drechtsteden een kwetsbare groep mensen aan werk helpen. De Drechtsteden willen de schoonmaak van de gebouwen gaan uitvoeren met mensen met een arbeidsbeperking.

Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) wil vanaf 2016 mensen voor de schoonmaak inzetten, die zijn opgenomen in het doelgroepenregister van het UWV. Het betreft mensen die onder de Participatiewet vallen en niet duurzaam zelfstandig een wettelijk minimumloon kunnen verdienen. Het zijn mensen met een Wsw-indicatie, Wajong of mensen met een WIW- of ID-baan. Op deze wijze zorgen de Drechtsteden ervoor dat een kwetsbare groep mensen met een arbeidsbeperking tóch kan deelnemen aan het arbeidsproces. De GR Drechtsteden wil als één van de grootste werkgevers in de regio het goede voorbeeld geven, voldoen aan de banenafspraken en deze groep aan het werk helpen.

Portefeuillehouder Bedrijfsvoering Henk Mirck van het Drechtstedenbestuur: "We gaan de schoonmaak van onze gebouwen in 2016 uitvoeren met medewerkers met een arbeidsbeperking. Het contract met het huidige schoonmaakbedrijf is in oktober opgezegd en eindigt conform de opzegtermijn van twee maanden per 31 december 2015. Overigens hebben we al in april 2015 het huidige schoonmaakbedrijf verteld dat we de schoonmaak op een andere wijze wilden gaan uitvoeren."

Formeel hebben de Drechtsteden geen relatie met de medewerkers van het huidige schoonmaakbedrijf. Anderzijds zijn deze mensen soms al vele jaren werkzaam in deze gebouwen en willen graag in hun vertrouwde omgeving blijven werken, dat is heel begrijpelijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.