Stalen damwand over honderd meter in Zeedijk Kop 't land

14 januari 2016
Stalen damwand over honderd meter in Zeedijk Kop 't land

DORDRECHT - Waterschap Hollandse Delta is bezig met het aanbrengen van damwanden aan de Kop van ’t Land. Over een lengte van honderd meter verdwijnt daar een stalen damwand in de Zeedijk. Het werk is onderdeel van de dijkversterkingen op het eiland van Dordrecht, zo meldt de gemeente Dordrecht op de eigen website.

De grote heistelling op de Zeedijk springt al van verre in het oog. Heel voorzichtig drukken ze grote stalen damwandplanken in de grond.

Damwand
Over een lengte van honderd meter worden stalen damwanden aangebracht. Dat gebeurt met een zwaar speciaal trilblok. Het trillen houdt zo snel op, dat de kans op schade aan de bebouwing vrijwel nihil is. De damwanden gaan tussen de tien en dertig meter de grond. Daar worden ze verankerd. Ze houden de dijk stabiel en zorgen er voor dat het water niet onder de dijk kan doorlopen.

De werkzaamheden aan de Zeedijk moeten halverwege maart klaar zijn. Alleen een betonnen verhoging langs de dijk herinnert dan nog aan het werk dat is uitgevoerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.