RTV Dordrecht voorzitter Cees den Bakker presenteert het nieuwe elan bij Ad van der Herik In Gesprek met

20 februari 2013

DORDRECHT - Cees den Bakker laat zich enthousiast horen als nieuwe voorzitter van RTV Dordrecht bij Ad van den Herik in zijn programma IN GESPREK MET.

Den Bakker, een geboren en getogen Dordtenaar, is vanavond vanaf 18 uur op de zender. Hij hoort tot de groep bekende Dordtenaren met zijn politie- als journalistiek bloed in zijn aderen. Volgens de voorzitter is er een nieuw elan ontstaan rond de locale omroep en melden nieuwe vrijwilligers zich aan

RTV Dordrecht werkt in binnenkort een nieuwe stichtingsvorm samen met Idordt, die hij vergelijkt met de VPRO. ,,Een beetje dwars. Idordt heeft een eigen plek, maar valt wel onder de verantwoordelijkheid van de hoofdredacteur en bestuur."

Den Bakker zegt op afstand voorzitter te zijn, maar wel zijn kennis te willen inbrengen. ,,De urgentie van het nieuws kan beter. Je moet de eerste zijn. Als er iets gebeurt, moet je kijken bij RTV Dordrecht. Meer snelheid moet in RTV Dordrecht."  De radio zit volgens de woordvoerder van het bestuur nog in een opbouwfase.

Volgens Ad van den Herik zit het bestuur dichter op de omroep en heeft het bestuur wortels in de Dordtse samenleving. Vroeger woonden de sleutelfiguren in Amsterdam en Rotterdam.  De komst van nieuwe hoofdredacteur die in Dordrecht woont en leeft en internationale ervaring heeft, was voor Den Bakker ook een voorwaarde om zich sterk te maken voor RTV Dordrecht in zijn rol als omroepbestuurder.

Den Bakker zegt in de uitzending dat omroep maken gewoon leuk moet zijn op TV, radio en internet. Hij heeft in het verleden ook die ervaring opgedaan .  Volgens de voorzitter slaat de omroep aan. ,,De kijkcijfers gaan omhoog".

De voorzitter hoopt op een stevige locale omroep naast de krant en de weekbladen. Hij is blij met de support van de gemeente en in het bijzonder van wethouder Piet Sleeking.De grap passeert dat RTV Dordrecht wel minder geld krijgt van de overheid dan het jaarsalaris van de presentator van De Wereld Draait Door, Matthijs van Nieuwkerk.

RTV Dordrecht zal in juni of juli verhuizen naar het Leerpark. Daar krijgt de samenwerking met RTV Rijnmond en Da Vinci media ook verder vorm.  Ook komen er nieuwe programma's op de zender.

Cees den Bakker heeft overigens met Ad van den Herik een gezellig gesprek bij In Gesprek Met en de toon is heel anders dan de ontmoeting tussen de bekendste journalist van RTV Dordrecht en Den Bakker op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dordrecht.

De voorzitter is in de uitzending ook echt de voorzitter die gelooft in een eigen plek voor de omroep. Hij realiseert zich dan Dordrecht op een bepaalde manier naar de eigen omroep kijkt met een kwart eeuw geschiedenis achter zich. Op twitter stimuleert Cees den Bakker ook de verrichtingen van de omroep en hij uit zijn waardering voor de snelle presentatie van het programma van Ad op internet. Fokko van der Straaten, ook een bekende Dordtenaar en columnist bij Dordrecht.net, deed trouwens het camerawerk.

 

 

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.