Jan Janssen wijst weer op mooie programma's in Dordrecht

16 januari 2016

DORDRECHT - DE culturele agenda over Dordrecht en daarbuiten is weer terug! Jan Janssen is de samensteller. Zijn inzet wordt gewaardeerd als vorm van promotie van bijzondere activiteiten in de stad.

Jan Janssen meldt:

Galerie Koos van Veen: Als eerste galerie concert dit jaar op donderdag 21 januari een optreden van Oleg Lysenko. Oleg is een van Nederlands top muzikanten op de accordeon en bekend van radio en televisie (o.a. Vrije Geluiden). Hij bespeelt diverse accordeons deze avond, van Russische Bayan (Oleg is geboren in de Oekraïne) tot en met de Argentijnse Bandoneon. Veel mensen hebben zo hun eigen gedachten bij accordeonmuziek, maar zo als Oleg speelt is heel bijzonder, dat moet u horen. Het belooft een mooi en gevarieerd concert te worden waarin klassiek, modern en traditionele muziek elkaar zullen afwisselen, een plezierige avond voor iedereen! Het concert start om 20.00 uur en u wordt voor die tijd ontvangen met een kop koffie of thee. In de pauze kunt u drie wijnen proeven waarna u na afloop van het concert aangeeft van welke wijn u nog een glas wilt drinken, een kleine wijnproeverij dus, afgestemd op het muzikale karakter van de avond. U kunt zich aanmelden via de mail: info@galerievanveen.nl.De kosten voor dit concert, inclusief koffie en wijn (of iets anders) in de pauze en na afloop zijn 25 euro per persoon. Meer informatie vindt u op de website van de galerie www.galerievanveen.nl of op de site van Oleg: http://oleglysenko.nl/kijk-en-luister/
De Vereniging Dordrechts Museum begint 2016 met 2 aansprekende uitnodigingen, los van de nieuwjaarsreceptie die al geweest is.De leden zijn van harte uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling Schalcken op 20-2 om 19.00 in de Augustijnenkerk. En op 2 maart heeft de vereniging een diner waar Sander Paarlberg een reflexen geeft op de tentoonstelling. Alles te lezen op www.verenigingdordrechtsmuseum.nl

RTV-D, jullie weten wel onze lokale omroep met veel mooie en Dordtse programma's, geeft een nieuwjaarsborrel voor vrijwilligers en aanverwante mensen. Met de RTV-D awards wordt teruggekeken op 2015. Helaas voor velen van jullie, slechts op uitnodiging!

Dante Dordrecht heeft op 29 januari, 20.00 zowel de jaarvergadering als de nieuwjaarsreceptie. Helaas, ik zit dan in Kunstmin, bij Eline Vere. Maar 21-3 heeft Dante een lezing over Leonaro dan Vinci.Beide events zijn in galerie Koos van Veen aan de kuipershaven.
Voorjaar organiseert Dante ook nog een Kookworkshop. Info op www.dantedordrecht.nl.

De nieuwjaarswens en berichten van DOCK Dordrecht herinnert mij eraan dat ik ook hier weer eens broodnodig langs moet.
Hetzelfde geldt voor de superactieve DOOR aan de Voorstraat. Wat die allemaal doen en organiseren, super!

Frans van Lent wens ieder niet alleen alle goeds maar materialiseert dit door ook nog een aanbod te doen. Dit is te vinden op http://www.theconceptbank.org. Frans, bedankt en ook jij een succesvol en goed 2016.

De operadagen Rotterdam komen er weer aan, van 20 tm 29 mei as. Het thema dit jaar is (R)evolutie-Nieuwe wegen. 16 maart wordt het hele programma bekend gemaakt. Meer info op https://www.operadagenrotterdam.nl.

Van dé Dordtse beeldende kunstenaar bij uitstek, Gerhard Lentink, mocht ik de 7de nieuwsbrief ontvangen. Interessant en erudiet! Ik heb bijzonder genoten van zijn geschiedenis met Dordrecht. Alles te vinden op www.gerhardlentink.nl. Nieuwsbrief 7 staat er nog niet op, die voeg ik als attachment toe.

Als ik de nieuwjaarswens van Saskia van Windsister Warehouse lees, weet ik dat dit uit een warm hart komt. Saskia heeft 2 jaar geleden met haar winkel aan de Voorstraat de prijs voor de leukste winkel van Nederland gewonnen. Zij heeft vorig jaar haar tweede winkel geopend aan de Dennenweg in Den Haag.Met deze winkel mag ze dit jaar weer meedoen voor de leukste winkel van Nederland. Stemmen kan via http://www.nlstreets.nl/NL/award/2015/stemmen/. Info over het Warehouse vinden jullie op www.windsisterwarehouse.nl. Zulk soort ondernemers zijn, wat mij betreft, zeer welkom in Dordrecht!

Kindertheater Marjolijn wens allen niet alleen een goed 2016. Met een groot aantal voorstellingen vullen zij dat ook nog concreet in. Te beginnen met Othello voor jeugd vanaf 9 jaar op 17 januari, 15.00. In Inter Amicos aan de Christiaan de Wettstraat 2. Mijn kinderen zijn te oud en kleinkinderen zijn nog te jong. Volgende keer beter. Zie www.dordtskindertheater.nl.

Ook Anne Berk, http://anneberk.nl/kunst-nader-bekeken/, voegt daad bij het woord van een beste wens en organiseert in 2016 weer een aantal atelierbezoeken.

Barteljee gunt niet alleen iedereen een goed 2016 maar biedt ook weer schilder- en tekencursussen aan, ook online. Zie http://barteljee.nl.

De eerste nieuwjaarswens die binnenkwam was van Ton Kraaijeveld. Ton had 2015 mooie exposities. Ik wens hem naast alle geluk dat 2016 ook weer succesvol is. Ton is onder andere verbonden aan Pictura in Dordrecht, Nouvelles Images in Den Haag en Reuten Galerie in Amsterdam. Werken van Ton zijn nog te zien in Galerie Ateliers 22, Gravenstraat 22 in Dordrecht (tm 6 maart), Reuten (tm21-2) en Nouvelles Images (tm 17-2). Zijn werk maakte onlangs deel uit van 'Lang leve de collectie' van het Dordrechts Museum.

De agenda in de stad:
- vandaag 16 januari, 17.00, Pictura, opening tentoonstelling Herman Lamers;
- Ook vandaag, 16-1, Kunstmin, Oeroeg;
- Maandag 18-1, opnames Dordtse Dialogen, beloofd andermaal een mooi en boeiend gesprek te worden met een kenner van cultureel Dordrecht pur sang;
- woensdag 20-1, Movies, Cinefiliaal, ik zit dan denk ik nog bij Gergiev, Rotterdams Philharmonisch;
- donderdag 21-1, Euritmie, mijn pogingen om op alternatieve en inspirerende wijze mijn spraak te verbeteren;
- donderdag 21-1, 20.00, Galerie van Veen, concert Oleg Lysenko, ik ben helaas verhinderd, Platform Duurzaamheid Dordrecht roept;
- 22-1, 20.15, Kunstmin, Conny Janssen danst;
- 23-1, 20.00, Kunstmin in Ketel 1, Stark en Linneman, muzikaal videoproject rond Chopin, Ballade in g.

De agenda buiten de stad:
- vandaag, 13.00, Concertgebouw, concertante uitvoering van Madam Butterfly van Puccini, voor dé aria, https://www.youtube.com/watch?v=cXfGPOHgImk, wordt ook live uitgezonden op radio 4, ik denk dat ik dit maar doe;
- 17-1, 14.00, Donner Rotterdam, VSB Poëzieprijs 2016;
- 17-1, 20.15, Doelen, Doelenkwartet & Katrien Baerts;
- 20-1, vanaf 17.30, Doelen, Lezing over 'muziek als medicijn', repetitie RPhO olv Gergiev en een lekker buffet, voor leden van de Vrienden van...;
- 24-1, 11.00, Concertgebouw, Ein Deutsches Requiem van Brahms.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.