FC Dordrecht deelt punten in Eindhoven

17 januari 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - De eerste wedstrijd van 2016 begon in Brabant tegen FC Eindhoven. Bij de Schapenkoppen starten de twee nieuwelingen, Bijl en Vleugels, gelijk in de basis. Zij maakten hun debuut voor Dordrecht. Harry van den Ham kon er vanwege gezondheidsproblemen niet bij zijn. Daarentegen was Ibi Touré weer terug bij de selectie.

Fris Dordrecht
Dordt kreeg het lastig de eerste paar minuten van de wedstrijd. Ze kwamen snel onder druk en het werd bijna afgestraft de eerste kans van Eindhoven werd gelukkig door de paal gekeerd. Dordrecht herpakte zich en kreeg gaandeweg meer grip op de wedstrijd.
Door een fout achterin bij Eindhoven kon Gravenberch profiteren maar hij schoot de bal hoog over.
Dordrecht kwam steeds beter in de wedstrijd, aanvallend liep het goed en het combinatie voetbal ging prima in het begin van de wedstrijd.

Josimar Lima moest al vroeg in de wedstrijd het veld ruimen nadat hij geblesseerd was geraakt. Ibi Touré werd ingebracht waardoor Gravenberch terug naar achteren werd geschoven. Dordt kwam beter aan spelen toe en dit werd beloond met een mooi uitgespeelde aanval. Arias legde de bal met de hak klaar voor de aanvoerder Fortes die er 0-1 van maakte.

Eindhoven speelde op de counter. Caenenpeel maakte zich los van Gravenberch en kreeg de bal langs Te Loeke maar Bijl haalde deze bal van de lijn. De huurlingen van Willem II en FC Groningen speelden een prima eerste helft en maakten een goede indruk. Vleugels schoot nog van afstand maar dit schot raakte de lat.

Dordt sterker maar niet effectief
Dordrecht kreeg vroeg in de tweede helft een opgelegde mogelijkheid door te counteren maar liet deze onbenut. De mannen van De Nooijer hadden de overhand in de eerste minuten van de tweede helft. Bijl had een goede voorzet in huis maar Janga kon hier net niet bij.
Aan de andere kant was het raak door middel van een vlugge counter: 1-1 via Koc.

Twintig minuten voor tijd was blessure geval nummer twee een feit. Fahd Aktaou verliet het veld en Van Wermeskerken moest hem vervangen als linksback.
De enorme kansen voor Dordrecht bleven komen. Van Wermeskerken gaf een diepe bal op Arias die de bal op zijn beurt voor het doel legde voor Janga, die op de paal schoot. Touré rende er snel op af maar schoot vervolgens naast.

Dordrecht creëerde kansen via Vleugels met een volley en Janga maar beiden deden alles goed tot de afronding waardoor de puntendeling na 90+3 minuten een feit was.