Extra bericht appeltjes van Oranje uit met 2500 euro bekroonde Buitenwacht

18 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Extra bericht appeltjes van Oranje uit met 2500 euro bekroonde Buitenwacht

DORDRECHT - Van Stichting de Buitenwacht kregen we dit bericht: over toch 2500 EURO uit een bijzonder fonds.  "Het was een spannende race om de Appeltjes van Oranje 2016. We hebben in december de stemweek gehad en naar aanleiding van het aantal stemmen in deze week zijn we samen met nog 39 andere mooie vrijwilligersorganisaties uitgenodigd om naar Fort Voordorp te komen voor de landelijke selectiedag op 15 januari. Riet Duijkers en ik zijn daar samen heen geweest met een presentatie die dankzij Coen Hodzelmans tot stand is gekomen.

Van al deze organisaties zijn er aan het eind van de dag 9 overgebleven die worden uitgenodigd om in mei naar paleis Noordeinde te komen voor een ontmoeting met koning Willem Alexander en koningin Maxima. Voordat het zover was hebben we onszelf uitgebreid aan elkaar gepresenteerd, en we hebben elkaar ook moeten beoordelen. Dat viel niet mee want de initiatieven waren heel mooi en de mensen erachter nog mooier.

Voor de selectie zijn er dus 3 jury’s geweest. De eerste was het publiek door middel van de stemweek, de tweede de organisaties die hieruit zijn uitgenodigd en de derde de vakjury van het Oranjefonds zelf. Zij hebben gekeken naar de mate van zelfbeheer van de accommodatie, originaliteit en bereik van de organisatie.

Na alle presentaties was er een grote verrassing voor iedereen. We kregen allemaal een groot compliment en applaus van het Oranjefonds voor het feit dat we daar zaten. En dat niet alleen, vanwege het feit dat we zover waren gekomen kregen we allemaal en cheque ter waarde van € 2.500,- om vrij te besteden. Dat gaf een sfeer waarbij we allemaal winnaars waren die dag.

We horen niet bij de 9 overgebleven organisaties die doorgaan. Dat is op zich jammer maar we zijn wel een bijzondere ervaring en mooie ontmoetingen rijker geworden. We hebben alle reden om trots te zijn op wat we hebben bereikt. Een uitspraak van een man bij een andere presentatie heeft mij in het bijzonder geraakt. Hij zei: “de gelukkigste mensen zijn die mensen, die elkaar nodig hebben”.

Tot zover het bericht van de Stichting de Buitenwacht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.