Pennenactie voor Bamenda gaat door

18 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Pennenactie voor Bamenda gaat door

DORDRECHT - Alweer bijna 3 jaar geleden startte vanuit de Ontmoetingskerk in Sterrenburg de actie jouw oude pen; nieuw leven voor een kind in Bamenda. Deze actie heeft een dubbel doel: aan de ene kant het meest gebruikte wegwerpartikel in rijke landen, de ballpoint, te hergebruiken en aan de andere kant uit de opbrengst ervan aan een goed doel te besteden. In Dordrecht hebben we als doel gekozen voor het project Wakka van de Stichting Dordrecht-Bamenda. 

Wakka is een project voor advies en behandeling van mentaal gehandicapte kinderen in de partnerstad van Dordrecht.

Er zijn intussen bijna 40.000 pennen ingezameld door scholen, bedrijven, kerken, zorgvoorzieningen, winkels. Dat heeft in totaal een kleine 800 euro opgeleverd. Nog steeds komen er spontane aanvragen binnen voor het plaatsen van een doos op allerlei locaties in en rondom Dordrecht

De actie gaat nog steeds door. Onze streven is net zoveel pennen op te halen als er Dordtenaren zijn. Dat is een kleine 119.000. Dordtenaren kunnen hun pennen inleveren bij o.a. de wereldwinkel, culturele centra, scholen en kerken.

U kunt ook zelf een doos aanvragen en in uw omgeving inzameladres worden. Dat kan via: gerritjanvanderkolm@gmail.com . Dat kan als particulier persoon, of als school, vereniging, bedrijf, kerk, winkel etc.  Mail voor een doos met tekst voor de inzameling, en wij brengen die bij je en halen de doos weer op als deze vol is. Zo simpel  werkt het!’

De actie in het kort:
Schrijfwaren zijn een van de meest alledaagse voorwerpen die men meestal gewoon weggooit. Zo komen deze op vuilstortplaatsen en in  verbrandingsovens terrecht. Niet alleen is dit schadelijk voor het milieu, maar ook volstrekt onnodig. Schrijfwaren kunnen namelijk eenvoudig worden gerecycled. Elke balpen, vulpen, kleurstift, drukpotlood, markeerstift, permanent en tekstmarker, en  zelfs correctieproducten (vloeistof of tape) kunnen worden ingeleverd, ongeacht het merk of materiaal (zowel plastic als metaal). Per pen levert dit 0,2 cent op. Het geld dat hiermee wordt opgehaald, wordt geheel besteed aan het Wakka-Project in Bamenda. Er blijft geen cent aan de strijkstok hangen.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.