Kwalificatiewedstrijd voor ONK kunstrijden in Dordrecht

19 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Kwalificatiewedstrijd voor ONK kunstrijden in Dordrecht

DORDRECHT - De ijsbaan op de Dordtse Sportboulevard is vrijdag 22 en zaterdag 23 januari het toneel voor de 2e selectiewedstrijd kunstrijden voor deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap.

De rijdsters van Kunstrijvereniging rijden de wedstrijd op de baan waar zij wekelijks hun vele trainingsuren maken.
De wedstrijd start vrijdag om 8.30 uur met de categorie Basic Novice A met de Dordtse dames Isabella Smit, Rosalie van Wageningen en Demi Sijswerda,  Dani Loonstra uit Barendrecht en Isa van Swieten uit Papendrecht. Deze categorie rijdt één kur met de  prijsuitreiking aansluitend om 10.30 uur.
De wedstrijd wordt vervolgd de categorie Advanced Novice dames de korte kür en zien we de regerend Nederland Kampioene Sophie Bijkerk uit Barendrecht, Lisa Weijer uit Son en Zoë Zuidhoek uit Hoek van Holland voor de korte kür op het ijs.

Naast Junioren en Senioren heren rijden ook de Synchroonschaatsteams de korte kür.
Bij de Junioren dames rijdt voor DDD Lena Slagter (15) de korte kür.
Op zaterdag start de tweede wedstrijddag na loting met de Advanced Novice dames en zien we Sophie Bijkerk en Lisa Weijer met hun prachtige vrije küren gevolgd door de prijsuitreiking om 12.00 uur.

Verder op de dag zien we de Junioren dames en heren, Senioren dames en heren en de Synchroonteams met de vrije küren op het ijs. De wedstrijddag wordt afgesloten met de finale prijsuitreiking rond 17.00 uur.
Bij de Senioren dames missen we DDD rijdster Niki Wories in deze wedstrijd.

De regerend Nederlands Kampioene bij de Senioren dames Niki Wories (19) trainde de afgelopen periode in Canada. Niki Wories reist met senioren deelnmer Thomas Kennes  af naar Bratislava voor deelname aan het EK kunstrijden van 25 t/m 31 januari.
Niki heeft de punten voor kwalificatie aan  het ONK gehaald bij de internationale NRW  in Dortmund eind november en Golden Spin in Zagreb begin december. Ook ging ze voor een hogere ranking voor het  EK en WK 2016 bij deze wedstrijden.

Na deze  tweede selectiewedstrijd in Dordrecht rijden de gekwalificeerde rijdsters  van 3 t/m 6 maart 2016  het ONK rijden op de Uithof in Den Haag.
De organiserende Kunstrijvereniging nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen bij de wedstrijd in Dordrecht. De entree is geheel gratis.
Meer informatie op www.ddd-kunstrijden.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.