Kunstrijdsters halen kwalificatie binnen voor finale KNSB cup 2016

19 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Kunstrijdsters  halen kwalificatie binnen voor finale KNSB cup 2016

DORDRECHT - Op de ijsbaan in Tilburg  werd zaterdag 16 januari  de tweede  selectiewedstrijd voor deelname aan de finale KNSB-cup verreden.
De kunstrijders van Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht die getraind worden door het trainersteam van topcoach Astrid Tammeling –Winkelman werden tijdens deze wedstrijd gecoacht door Marieke Ter-Kruithof.

3e plaats voor Josefine Boer:
In de categorie mini’s reed Josefine Boer (9) uit Oud-Beijerland een foutloze kür met 2 Axels en behaalde tevens haar promotietest voor doorstroming naar een hogere categorie. Met haar 3e plaats op het podium heeft zij de kwalificatie voor deelname aan de finale ruimschoots gehaald.

De Dordtse Esra Drijver (11) reed eveneens een foutloze kür en behaalde eveneens haar promotietest voor doorstroming naar een hogere categorie en eindigde op de 8 plaats.

Lilia Lupanova (8) uit Den Haag sprong twee Axels in haar kür maar was wat aan het wankelen waardoor haar punten totaal lager uitviel. Zij eindige op de 10e plaats waarmee zowel Esra e als Lilia zich bij de rijdsters in de finale mogen voegen.
Voor deze drie rijdsters wordt dit de eerste KNSB finale.
Tessa Olieman (10) uit Bleiwijk  behaalde te weinig punten door een verkeerd uitgevoerd elementen en windigde op de  19e plaats.

Kwalificatie voor Julia, Britt en Tara
In de categorie Pre Basic Novice A reed Julia van Rennes (10) uit Klaaswaal en prima kür met drie dubbele sprongen met een hoge moeilijkheidsgraad. Met een grote puntenvoorsprong plaatste zij zich voor de finale

Britt Harmsen (10) uit Puttershoek kon als gevolg van een enkelblessure niet voluit rijden. Na behandeling bij haar fysio therapeute kon zij met een ingetapete enkel haar kür rijden zonder dubbele sprongen. Met mooie Axels en pirouetten wist zij voldoende punten te behalen om op een 11e plaats te eindigen en hiermee de kwalificatie binnen te halen voor de finale.
Tara Werkman (9) uit H.I. Ambacht reed een mooie kür met  Axel en een dubbele sprong en verbeterde zich met een hele punt ten opzichte van de 1e selectiewedstrijd en plaatste zich voor de finale.

Emilie Schop (10)  uit Dordrecht eindigde op de 15e plaats .
Zij verbeterde zichzelf met 3 hele  punten maar als gevolg van een blessure kan zij niet  voluit gaan en komt  net wat punten tekort voor een finale plek.
Emy Olieman (12) uit Bleiswijk reed een topkur tot haar laatste sprong waarin zij een misstap maakte en deze niet kon uitvoeren. Deze sprong kon haar de meeste punten opleveren en was helaas een kostbare misser. Emy zal de finale moeten missen.

Kwalificatie voor Didier Dijkstra
In de categorie Pre Basic Novice A heren kwam de 11 jarige Didier uit Utrecht ten val met een  sprong. Reed verder een hele mooie kür en maakte veel indruk op de supporters.
Hij heeft zijn test/promotie gehaald om volgend jaar in een hogere categorie te mogen rijden en mag hij zijn wens laten uitkomen nl. deelnemen aan de selectiewedstrijden voor het Open Nederlands Kampioenschap.
Didier werd 2e met minder dan 0,5 achterstand op nummer 1. De finale wordt heel spannend tussen de twee Pre Basic Novice A heren want zij zijn heel erg aan elkaar gewaagd!
De finale KNSB cup wordt verreden op 3 en 4 maart 2016 tijdens de nationale Kunstrijweek  op de Uithof in Den Haag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.