Dans, Kunst & Design, Muziek, Theater & Onderwijs activiteiten ToBe Cultuurcentrum vanaf 18 januari weer van start

21 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Dans, Kunst & Design, Muziek, Theater & Onderwijs activiteiten ToBe Cultuurcentrum vanaf 18 januari weer van start

DRECHTSTEDEN - De Stichting voor Cultuureducatie Zuid-Holland-Zuid gaat dans, kunst & design, muziek en theater cursussen en onderwijsactiviteiten op scholen verzorgen in Dordrecht, Papendrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht. In overleg met de curator van de failliete Stichting ToBe heeft deze nieuwe stichting vanaf maandag 18 januari de cursussen en activiteiten weer opgestart. Voorlopig blijft de nieuwe stichting de handelsnaam ToBe cultuurcentrum voeren.

Activiteiten van start in Dordrecht, Papendrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht
De colleges hebben afspraken gemaakt met de nieuwe stichting over het aanbod en de financiering daarvan. De nieuwe stichting is flexibeler van opzet door meer gebruik te maken van de diensten van ZZP’ers. Voor Dordrecht betekent het dat ook dat de exploitatie van het Energiehuis is gegarandeerd.

Alle cursisten die al vooruit betaald hadden, kunnen de lessen bij de nieuwe stichting vervolgen zonder opnieuw te betalen.

Erkenning belang cultuureducatie
René Nekkers, directeur van de nieuwe stichting: “Wij zijn ontzettend blij dat we in staat zijn gesteld om de cursussen en onderwijsactiviteiten weer te kunnen starten in Dordrecht, Papendrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht en dat gemeenten daarmee het belang van cultuureducatie erkennen. In de verschillende gemeenten en in de nieuwe stichting is de laatste weken heel hard gewerkt om dit te realiseren. Daarbij beseffen we ook heel goed dat het voor de oud ToBe-medewerkers, voor wie geen plaats is in de nieuwe organisatie, een moeilijke periode is. Gelukkig zijn er in de Hoeksche Waard en Barendrecht nieuwe initiatieven op het vlak van muziekonderwijs die een nieuwe kans voor deze medewerkers kunnen betekenen”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.