Niki Wories vertegenwoordigt Nederland op EK Kunstrijden

25 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Niki Wories vertegenwoordigt Nederland op EK Kunstrijden

DORDRECHT - Niki Wories (19) en Thomas Kennes (19) zullen Nederland vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap kunstrijden, dat van 25 tot en met 31 januari 2016 plaatsvindt in Bratislava, Slowakije. Zowel Wories als Kennes voldeden ruimschoots aan de kwalificatie eisen van zowel de ISU als de KNSB.

Voor Niki Wories is het de tweede keer dat zich plaatst voor het EK Kunstrijden. Thomas Kennes maakt zijn debuut. Nederland was in 2011 bij een EK Kunstrijden voor het laatst zowel bij de dames als heren vertegenwoordigd. Toen kwamen Manouk Gijsman en Boyito Mulder voor Nederland in actie.

Nederlands kampioene Niki Wories liet de 2e selectiewedstrijd voor deelname aan het ONK in Dordrecht afgelopen vrijdag en zaterdag aan zich voorbijgaan.

De kwalificatie heeft zij al ruimschoots binnen. In Nederland rijdt Niki voor de Dordtse Kunstrijvereniging.
Niki vloog zaterdag vanuit Canada, waar ze zich voorbereidt op de grote wedstrijden,naar Nederland.

In Dordrecht was ze zaterdag als toeschouwer aanwezig om haar coaches en kunstrijdend Nederland te omarmen en aan te moedigen . Niki reisde zondag naar Bratislava waar zij zich gaat voorbereiden.

Niki is blij met haar plaatsing voor deelname aan het EK. “Mijn doel is om de lange kür te halen, betekent dat ik op de korte kür bij de beste 24 moeten eindigen.” De laatse weken  werden bij Julie en Bruno Marcotte in Saint-Julie, vlak bij Montreal, de puntjes op de welbekende i gezet. Wories: ”De lange en korte kür moeten nog beter. Niet alleen de sprongen, maar ook de passen, pirouettes etc. Kortom: het hele plaatje moet goed zijn.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.