Nieuwe vergunning verleend aan DuPont

03 oktober 2013
Nieuwe vergunning verleend aan DuPont

DRECHTSTEDEN - Op donderdag 3 oktober 2013 is door  de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) een nieuwe vergunning verleend aan DuPont de Nemours voor de vestiging aan de Baanhoekweg in Dordrecht. Een nieuwe vergunning is nodig omdat de onderliggende vergunning verouderd was en het bedrijf haar bedrijfsactiviteiten wil uitbreiden. Deze vergunning voldoet aan de beste beschikbare technieken (BBT). Hiermee is de bescherming van omgeving en milieu verder geoptimaliseerd.

Veiligheid
De vergunning van DuPont is scherper geformuleerd met betrekking tot veiligheidsmaatregelen waaronder richtlijnen op het gebied van de opslag en het werken met gevaarlijke stoffen. In de nieuwe afspraken is bovendien een substantiële emissiereductie bepaald. Door het efficiëntere gebruik van een speciale verwerkingstechniek wordt stapsgewijs tot 2018 de uitstoot van afvalgassen significant verminderd. Met deze vergunning wordt een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de veiligheid en gezondheid van de leefomgeving en de bescherming van het milieu.

Ter inzage
De eerste ontwerpvergunning werd op 7 maart 2012 gepubliceerd. Onvoorziene HFP-uitstoot in september 2012 en de daaropvolgende onderzoeken gaven aanleiding voor DuPont om een geheel herziene vergunningaanvraag in te dienen op 29 maart 2013. De nieuwe ontwerpvergunning lag van 24 mei 2013 tot en met 5 juli 2013 ter inzage. De hierop ingediende zienswijzen zijn verwerkt in de uiteindelijke vergunning. De definitieve vergunning is op 3 oktober 2013 vastgesteld. Deze ligt van 11 oktober 2013 tot en met 22 november 2013 ter inzage in de gemeentehuizen van Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht. Daarnaast is de vergunning digitaal beschikbaar via de website van OZHZ. Tegen het genomen besluit kan binnen 6 weken beroep worden ingesteld bij de Raad van State in Den Haag.
 
Bevoegd gezag
Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland zijn het bevoegd gezag voor de omgevingsvergunning en hebben OZHZ mandaat gegeven voor vergunningverlening, toezicht en handhaving.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.