Albert Schweitzer ziekenhuis verstevigt basis glasvezelinfrastructuur met VitrumNet

26 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Albert Schweitzer ziekenhuis verstevigt basis glasvezelinfrastructuur met VitrumNet

DORDRECHT / DRECHTSTEDEN - Het Albert Schweitzerziekenhuis met vestigingen in Dordrecht, Zwijndrecht, Ridderkerk en Sliedrecht heeft op 7 januari jl. de bestaande relatie met VitrumNet voor gebruik van het Breedband Drechtsteden glasvezelnetwerk verder uitgebreid. De glasvezelverbindingen van dit volledig onafhankelijke en regionale glasvezelnetwerk vormen daarmee een fundamenteel onderdeel van de totale regionale ICT infrastructuur van de ziekenhuizen.

Het Breedband Drechtsteden netwerk is in 2005 ontstaan en bedient onder het label VitrumNet een groot deel van de zakelijke glasvezelmarkt in de regio Barendrecht – Drechtsteden – Gorinchem – Leerdam. Het is een volledig open netwerk waardoor de dienstverlening los staat van de glasvezelverbindingen. VitrumNet (www.vitrumnet.nl) levert zowel point-to-point dark-fiber verbindingen als volledig beheerde en belichte verbindingen en VLANs. Het regionale netwerk is gekoppeld met andere netwerken met een landelijke dekking waardoor zij zeer hoogwaardige verbindingen kan leveren. Het netwerk is binnenkort gecertificeerd als Goed Beheerd Zorgnetwerk (GBZ).

Wico van Helden, directeur van de Breedband Drechtsteden Groep, ziet deze stap van het ziekenhuis als een belangrijke strategische stap, waar maximaal gebruik gemaakt wordt van de kracht van het regionale netwerk en bijbehorende dienstverlening. “De GBZ certificering, de veiligheid van het netwerk, de hoge bandbreedtes en mogelijkheden voor directe verbindingen met datacenters die VitrumNet biedt, sluiten goed aan op de wensen en toekomstvisie van de Albert Schweitzer ziekenhuizen. Hiermee wordt de basis gelegd voor een verdere modernisering van de ICT infrastructuur,” aldus Van Helden.

Anton Theunisse, Manager I&A van het Albert Schweitzer ziekenhuis, is blij dat na ruim twee jaar plannen maken en voorbereiding deze stap gezet kon worden. “Wij hebben voor dit jaar en volgend jaar veel projecten in de planning staan, waar deze infrastructuur randvoorwaardelijk voor is. Het netwerk biedt ons de mogelijkheid om alle locaties onderling en met datacenters te verbinden met maximale veiligheid, bandbreedtes en redundantie. Het geeft ons de mogelijkheid om de totale infrastructuur onder eigen regie en architectuur op te zetten, zodat deze goed aansluit op onze plannen en toekomst visie,” aldus Theunisse.

Op de Foto: Anton Theunisse (Albert Schweitzer ziekenhuis, links) en Wico van Helden (VitrumNet) tekenen de overeenkomst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.