Burgemeester Arno Brok heeft het moeilijk met negativiteit en vijandigheid jegens vluchtelingen

06 januari 2016
Burgemeester Arno Brok heeft het moeilijk met negativiteit en vijandigheid jegens vluchtelingen

DORDRECHT - De Nieuwjaarsreceptie van het Dordtse gemeentebestuur was ook dit jaar weer een goedbezochte bijeenkomst, waarbij iedereen elkaar de beste wensen voor 2016 kon overbrengen.

Ook was er tijd voor een terugblik naar het afgelopen jaar, naar de hoogte- en dieptepunten. In 2015 werden er veel memorabele evenementen in Dordrecht georganiseerd, waaronder de eerste Koningsdag nieuwe stijl. In het verlengde van alles wat Dordrecht op dit moment te bieden heeft, heeft dit evenement veel toeristen naar de stad en de regio gebracht.

In het komende jaar 2016 zijn er wederom verschillende bijzondere momenten te vieren. Ook dit komende jaar wil Dordrecht daar graag samen met de bewoners in optrekken. Het gemeentebestuur hoopt de Dordtenaren ook dit jaar weer op veel plekken te mogen ontmoeten.

De nieuwjaarsreceptie vond traditiegetrouw plaats in het Stadhuis aan het Stadhuisplein.

Burgemeester Arno Brok hield hier een gepassioneerde nieuwjaarstoespraak, waarin hij geen moeilijke onderwerpen onbelicht liet. Hij vertelde onder andere in zijn speech, dat hij als bestuurder grote moeite heeft met de egoistische houding ten op zichte van vluchtelingen, een houding van te veel Nederlanders en Dordtenaren, die zich soms zelfs uit in vijandigheid, en riep op tot het uitstralen van solidariteit, een houding die bereid is te delen. De "ikke, ikke en de rest kan stikkenshow" moet volgens hem stoppen.

Ook over de regionale economie maakte hij zich zorgen. Innovatie lijkt hem de manier om een "robuuste en vitale regio te blijven." Veel kansen hievoor zag hij in de maritieme sector.

Maar Burgemeester Arno Brok keek ook tevreden terug op succeservaringen van het vorige jaar. Zijn stad, Dordrecht is volgens hem in het jaar wat achter ons ligt "weer aantrekkelijker geworden." 

Als een van de gasten bij de receptie was ook de adjudant van Koning Willem Alexander (zie hieronder).

Foto's: Wim van de Pol.

In de gemeenteraad had de burgemeester een meer zakelijke toespraak gehouden. Hij gaf daarmee aan om in de avonduren persoonlijker te spreken. De tekst kwam uit zijn hart en sprak hij uit het hoofd uit. De rede stond niet onder embargo op papier.

In de middag sprak ook de nestor of plaatsvervangend voorzitter van de raad. Nelleke de Smoker, namens de raad.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.