Hospice de Patio verrijkt met technische snufjes

29 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Hospice de Patio verrijkt met technische snufjes

DORDRECHT - Voor een optimaal veilig en comfortabel verblijf in Het Spectrum hospice De Patio is een nieuw systeem voor persoonsalarmering geplaatst. Daaraan is ook een nieuwe brandmeldinstallatie gekoppeld.

Afgelopen donderdag vond de officiële ingebruikname plaats door Pieter Baanvinger, manager van de hospice, en Norman Ligtenberg, voorzitter van de Stichting Vrienden van hospice De Patio. De vriendenstichting heeft het mede financieel mogelijk gemaakt deze moderne toepassingen te realiseren.

Pieter Baanvinger: “De hospice blijft voorlopig nog op deze locatie gevestigd, maar dan moest Het Spectrum wel de verouderde installaties vervangen. Dat was meteen een goede aangelegenheid om uit te breiden met meer technische mogelijkheden. Er is nu een camera geplaatst bij de voordeur waardoor er beeldcontact mogelijk is.

Vrijwilligers kunnen daardoor op afstand zien wie er voor de deur staat en de deur bedienen. Dit geeft hen een meer veilig gevoel.”

De Stichting Vrienden van hospice De Patio heeft voornamelijk de comfort-onderdelen gesponsord. Zo is het voor de tijdelijke bewoners mogelijk om via een beeldverbinding contact te hebben met familieleden en met de coördinatoren vanuit hun eigen kamer. Norman Ligtenberg: “Dit extra comfort past helemaal in de missie en visie van de vriendenstichting.”

Pieter Baanvinger: “Het is een hele klus geweest om de technieken aan te leggen, maar we hebben bewust ervoor gekozen het in rustige stappen uit te voeren om de overlast voor de bewoners zo klein mogelijk te houden. Mede dankzij deze technische verbeteringen hebben de vrijwilligers nog meer tijd en aandacht voor de bewoners.”

Foto-onderschrift: Norman Ligtenberg, voorzitter van de Stichting Vrienden van hospice De Patio, en Pieter Baanvinger, manager Het Spectrum hospice De Patio, nemen het nieuwe alarmeringssysteem officieel in gebruik. (Foto © Het Spectrum)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.